Ringsted Outlet: - Vi er mere zoo end shoppingcenter

Det går godt for Ringsted Outlet. For tredje år i træk har outletbyen kunne præsentere et overskud. TV ØST ser nærmere på opture og nedture.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I otte år har butikschef Kathrine Hansen arbejdet i Puma-butikken i Ringsted Outlet, og gennem de sidste par år har butikken væltet sig i kunder.

- Der er mere end rigeligt at se til. Lige i øjeblikket kører vi jobsamtaler, fordi vi simpelthen ikke kan følge med. Så vi er nødt til at skulle ansætte lidt ekstra mandskab. Specielt når vi går sommeren i møde. Det er vores travleste tid. Folk går helt amok herinde om sommeren, siger hun til TV ØST.

quote Det har været en lang og sej kamp

Jeanette Ussing Amdal, Center Manager 

Det er ni år siden, at Danmarks eneste Outlet-by åbnede i Ringsted. Tilbud har det altid været, men i starten kneb det med kunderne. I de første mange leveår kæmpede outlet-centret med et massivt underskud.

- Det har været en rigtig, rigtig svær proces at få kørt centret i gang. Det er der ingen tvivl om. Alle, der bor i lokalområdet, ved, at det ikke er noget, vi er kommet sovende til. Det har været en lang og sej kamp, siger Jeanette Ussing Amdal, der er Center Manager i Ringsted Outlet.

Modstand og høje ambitioner

Kampen begyndte allerede, inden centret overhovedet blev bygget. Tilbage i 2005 mødte centret indædt modstand fra en række kommuner, som frygtede at centret ville kvæle byernes handelsliv.

Kritikken kom både fra de daværende Præstø og Bjergsted Kommuner samt Vordingborg og Kalundborg.

Men modstanden var ikke nok til at bremse byggeriet af et 13.000 kvadratmeter stor outlet-by stod færdigbygget. Men i det første år var der kun omkring 400.000 besøgende, og det betød gennem årene et tab på omkring 120 millioner kroner.

quote Det her er mere et udflugtsmål, vi laver om søndagen. Vi er på mange måder tættere på en zoologisk have end vi er et shoppingcenter

Jeanette Ussing Amdal, Center Manager 

Ejerne så sig derfor nødsaget til at skyde et stort milllionbeløb i byen for at sikre driften.

Koden er knækket

Men outlet-byen har tilsyneladende knækket koden. Sidste år tiltrak centret 1,6 millioner besøgende. Det er en million flere end i 2011. En massiv markedsføringskampagne tiltrækker nemlig handlende fra både hovedstaden, Jylland og udlandet.

- Outletshopping adskiller sig fra den almindelige detailhandel på den måde, at vi ikke har en bilka, et posthus eller en Føtex, hvor man lige kan komme hen. Det her er mere et udflugtsmål, vi laver om søndagen. Vi er på mange måder tættere på en zoologisk have end vi er et shoppingcenter, siger Jeanette Ussing Amdal. 

08040429_outletstatus.jpg
Læs også
Center tabte 120 millioner kroner: Nu er der overskud og rekordmange gæster
08040429_outletstatus.jpg
Læs også
Center tabte 120 millioner kroner: Nu er der overskud og rekordmange gæster

Selvom outlet-byen vækster og barsler med planer om en udvidelse, så er det endnu ikke gået ud over handelslivet i Ringsted by. I bymidten er ni nye butikker netop åbnet.

Kan komme byen til gode

Cityforeningen mener, at de mange besøgende i outlet-byen også kan komme butikkerne i byen til gode:

- Kurven den går helt klart opad for midtbyen også. Om det så skyldes outletcentret, cityforeningens arbejde eller samfundsudviklingen generelt, det er svært at sige. Men vi bliver ikke udkonkurreret af outlet-byen. Vi tilbyder noget helt andet, end de gør, siger formand for Ringsted City, Steffen Nielsen.

I Ringsted Outlet kommer 40 procent af kunderne fra regionen, mens 40 procent kommer fra hovedstadsområdet. De sidste 20 procent består af turister fra udlandet, Fyn og Jylland. 


Nyhedsoverblik