Ringsted Festival udskyder billetsalget - leder efter nyt campingområde

Salg af grund tvinger Ringsted Festival ud i at finde nyt campingområde. Flere fodboldbaner tæt på er oplagt, men det er en dårlig idé, mener klub.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er en del af de boldbaner, der er her, som de gerne vil ind og have campingplads på.

Sådan siger formanden for Ringsted Pigefodbold, Jan Christiansen, der har hænderne foldet omme på ryggen, mens han spejder ud over et stort areal med fodboldbaner.

En af banerne er indtil nu blevet brugt af Ringsted Festival. 

quote Vi bruger banerne 300 dage om året. Det synes jeg må vægte lidt

Jan Christiansen, formand, Ringsted Pigefodbold

Men fordi, at Ringsted Kommune har solgt en af de grunde, som festivalen bruger til campingområde, skal den nu findes et nyt område til de 3.000 overnattende. Her har festivalen kig på fodboldbanerne. 

Den vil gerne låne otte mere.

Det er en rigtig dårlig idé, mener Jan Christiansen. 

- Det, vi frygter, er blandt andet, at græsset bliver trykket, når campingvognene bliver stablet op på fire plader i siderne. Det har vi blandt andet set på den bane, de bruger.

Artiklen fortsætter under billedet.

 Jan Christiansen, formand for Ringsted Pigefodbold. 
 Jan Christiansen, formand for Ringsted Pigefodbold.  Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Sætter Ringsted Festival sig fremover på i alt ni fodboldbaner, vil det få store konsekvenser, frygter Ringsted Pigefodbold.

- Det kan godt være, at festivalen bliver pålagt at reetablere banerne, men hvis de skal det, kan der rask væk gå en måned, inden de er klar til brug, siger Jan Christiansen.

Direktør er sikker på en løsning

Ringsted Festival, der årligt har 12.000 gæster, forstår godt klubbens bekymring, men siger, at der må og skal findes en løsning.

- Vi skal bruge en græsplæne, en boldbane, en græsmark eller et eller andet areal, som man kan campere på. Vi har ikke specielt behov for, at det skal være en boldbane, men det er nu, hvad der lige er i nærheden af festivalpladsen, siger Anders Sørensen, direktør hos Ringsted Festival.

Artiklen fortsætter under billedet.

Anders Sørensen, direktør i Ringsted Festival.
Anders Sørensen, direktør i Ringsted Festival. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Han er sikker på, at løsningen bliver fundet, men indtil nu har han taget sine forholdsregler.

- I første omgang har vi skudt billetsalget en måned, for vi skal finde ud af, hvad der skal ske, siger Anders Sørensen.

Kommune leder efter muligheder

Det er Ringsted Kommune, der har ansvaret for at finde et område til festivalen. Derfor er kommunen i gang med at finde en løsning. 

- Hvor er der nogle muligheder, som vi kan stille til rådighed for festivalen på en måde, som ikke går ud over de mange brugere, der er af sportscentret, så vi kan kombinere de to væsentlige aktiver, som både sportscentret og festivalen er for kommune, siger borgmester Henrik Hvidesten (V).

Læs også
Ringsted Festival regner med rekordomsætning
Læs også
Ringsted Festival regner med rekordomsætning

Hos Ringsted Pigefodbold håber man blot på at der vil blive taget hensyn til banerne.

- Som jeg ser det, bruger de jo kun tre dage til musik og underholdning til musik, men vi bruger banerne 300 dage om året. Det synes jeg må vægte lidt, siger Jan Christiansen.

På tirsdag mødes fodboldklubben og festivalen sammen med Henrik Hvidesten for at drøfte mulige løsninger. 

Ringsted Festivalen tiltrækker hvert år mange gæster, som overnatter på campingområderne. Det skabte sidste år stor kødannelse i byen.

Nyhedsoverblik