Rigspolitiet: Frygt for ny landsdækkende rockerkrig

Ifølge Rigspolitiet er risiko for, at de regionale bande- og rockerkonflikter i Næstved og Odense kan udvikle sig til en ny landsdækkende rockerkrig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Inden for de sidste to uger har der været tre skudepisoder i Næstved. Ifølge politiet skyldes det en eskalerende konflikt mellem rockergrupperne Bandidos og Satudarah.

Det er ikke kun i Næstved, at bandekonkliften er optrappet den seneste tid, også i Odense har der været en række skudepisoder omkring klubhuse tilhørende Hells Angels-rockere og bandemedlemmer fra Black Army.

Rigspolitiet frygter, at de regionale konflikter kan udvikle sig til en stor landsdækkende konflikt i stil med 90'ernes rockerkrig.

Det skriver Berlingske.

- Man kan frygte, at det fører til, at hovedorganisationerne også begynder at røre på sig. Og det er det, vi arbejder på, ikke kommer til at ske. Vi må bare sige, at konfliktsituationen har været støt stigende i løbet af 2016, og senest i weekenden har den været meget massiv, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Rigspolitiet til avisen.

Ifølge politiinspektøren skyldes de optrappede konflikter, at flere udenlandske klubber er ved at få fodfæste i Danmark og nu forsøger at udvide deres territorium.

En rapport fra Rigspolitiet viser, at flere af de i alt 96 grupper i politiets søgelys har skruet op for deres ekspansion- og rekrutteringsaktiviteter landet over.

Tre skudepisoder i Næstved

Den seneste skudepisode i Næstved fandt sted på Kildemarksvej natten til tirsdag. Her blev op til flere skud affyret mod et hus på vejen, ingen blev dog ramt af skudene.

Blot to dage inden var to mænd på 19 og 20 blevet lettere såret ved endnu en skudepisode på samme vej. Den ene mand blev ramt af et skud i hoften, mens den anden blev ramt af et skud i hånden.

Og den 23. september blev en 30-årig mand ramt af flere skud ved Rema 1000 på Parkvej.

Politi har indført visitationszone

Som konsekvens af de mange skudepisoder valgte Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi tirsdag at indføre en visitationszone i byen.

Inden for zonen kan politiet således visitere personer uden en forudgående sigtelse og uden at have en begrundet mistanke.

- Det er et værktøj, vi vil bruge til at signalere, at vi ikke vil have, at banderne færdes i det offentlige rum med våben, og at vi sætter massivt ind over for det. Så man vil se mere synligt politi i Næstved, og vi samarbejder også på tværs af politikredse, sagde efterforskningsleder Kim Kliver torsdag til TV ØST.

Visitationszonen gælder til og med den 18. oktober, og foruden visitationszonen vil politiet også øge patruljeringen i området. 


Nyhedsoverblik