Rideklubber mister medlemmer - men på Stevns er der flere års venteliste

Hos Ridecenter Strålen på Stevns oplever de ikke nedgang i antallet af medlemmer som flere andre steder i Region Sjælland. Foto: Gitte Rasmussen

Medlemstallet i de danske rideklubber falder støt, og flere sjællandske klubber er lukket. Men en klub på Stevns har flere års ventetlister.

Dalende medlemstal i rideklubberne og svigtende interesse for hestesporten er skyld i, at flere rideklubber i Region Sjælland drejer nøglen om. Det gælder blandt andet Holbæk Rideklub, Kalundborg Sportsrideklub og Stenlille Sportsrideklub.

Men på Stevns finder man Ridecenter Strålen - og her ser det helt anderledes ud:

- Jeg har været formand i 10 år, og i de 10 år er medlemstallet kun gået opad, siger Gitte Rasmussen, der er formand hos Ridecenter Strålen.

Flere års ventelister

Ifølge formanden oplever de så stor interesse for rideklubben, at folk står på venteliste i flere år for at blive medlem.

- På et tidspunkt har vi haft op til 60 på venteliste, og så lukker jeg ned. De kan godt stå på venteliste i et par år. Det er jo imponerende, når man tænker på, at andre ikke har det sådan, siger Gitte Rasmussen.

På et tidspunkt har vi haft op til 60 på venteliste, og så lukker jeg ned. De kan godt stå på venteliste i et par år. Det er jo vanvittigt, når man tænker på, at andre ikke har det sådan.

Gitte Rasmussen, formand hos Ridecenter Strålen

Små hold, stor opbakning

Gitte Rasmussen kan ikke præcis sige, hvad årsagen er til, at så mange ønsker at blive medlem af den populære rideklub på Stevns. Hun tror dog, at forklaringen især skal findes i nedlemmernes gode sammenhold og opbakningen fra forældrene.

- Og så er det fordi, vi har nogle dygtige undervisere. Man lærer noget og vi går meget op i kvalitetssikring. Samtidig er vi ikke ret mange på holdet, og så har vi nogle gode heste, siger Gitte Rasmussen.

Ridecenter Strålen er en rideklub for folk i alle aldersgrupper og på alle niveauer, ligesom man som handicappet også kan være medlem af klubben.

Ikke alle rideklubber oplever samme medgang - og for nylig måtte Holbæk Rideklub kaste håndklædet i ringen:

00:41

Foto: TV ØST

Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App