Retspsykiatrien fik stor pengegave til julehygge

Psykiatriske patienter fra Psykiatrisygehuset i Slagelse har fået en stor pengesum til julekoncert, julegaver og Tivolitur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Patienterne indlagt på Afdeling for Retspsykiatri i Region Sjælland har fået en stor julegave i år. De har fået en julekoncert med Ann-Mette Elten, julefrokost, Tivolitur og større julegaver end tidligere år.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelse.

- For mig var koncerten den største oplevelse. Ann-Mette Elten sang Ave Maria, og den har stor betydning for mig. Men det var også helt fantastisk at opleve Tivoli og at opleve den glæde og løssluppenhed hos de andre. Jeg har aldrig hørt så meget snak ved vores frokostbord, siger Hanne, der er indlagt i retspsykiatrien, i pressemeddelelsen.

De glade givere af den fine julegave er Poul Albert Christensen og Ida Petrea Christensens fond for patienter på Amtshospitalet i Nykøbing Sjælland. Fonden har haft til formål at glæde og opmuntre patienter i julen, men i år bliver sidste gang.

quote Patienterne blev vurderet inden arrangementet, og det var planlagt i den mindste detalje for at der ikke skulle være uro.

Pia Stranges, ledende oversygeplejerske

En sidste bevilling

Fonden har nemlig valgt at opløse sig selv, og som følge af det doneret en sidste bevilling til retspsykiatrien på 140.000 kroner.

Det var dog ikke alle patienter, der kunne komme med i Tivoli og se julelys. Det var ni patienter fra den lokale retspsykiatri, som var vurderet til at kunne komme af sted, og de havde alle en ledsager med. Patienter fra Sikringen var altså ikke på tur.

Men til gengæld var der arrangeret julefrokost og julekoncert både for de tre retspsykiatriske sengeafsnit og for Sikringsafdelingen. På den måde kom pengene alle patienter tilgode, som det var tiltænkt.

Der var cirka 22 patienter fra de retspsykiatriske sengeafsnit og 25 patienter fra Sikringsafdelingen som deltog i begivenhederne.

Første gang alle er samlet

- Det er første gang, vi har haft samlet alle patienterne på en gang. Selv de, der normalt ikke kan komme i fællesmiljøet, var med. Og det var en fantastisk oplevelse. Når Ann-Mette Elten begyndte at synge faldt patienterne fuldstændigt til ro, og der var helt stille. De var total koncentrerede og opslugte af musikken, siger ledende oversygeplejerske Pia Stranges.

Ifølge oversygeplejersken kunne det kun lade sig gøre, fordi alt personale var kaldt på arbejde den dag.

- Patienterne blev vurderet inden arrangementet, og det var planlagt i den mindste detalje for at der ikke skulle være uro. Alle personaler sad strategisk placeret for at holde øje med det hele, siger hun til TV ØST.

quote Det var en større succes, end vi havde turde håbe på.

Pia Stranges, ledende oversygeplejerske

Håber at gentage succesen

Hun fortæller, at det var en utrolig smuk oplevelse at se den ro, alle havde under koncerten, og at patienterne alle har været meget begejstret.

- Flere spurgte, om vi kunne gentage det hele, siger Pia Stranges.

Men eftersom Poul Albert Christensen og Ida Petrea Christensens fond som sagt er opløst, så er det ikke sikkert.

- Vi er ikke sikker på at kunne gentage det, for vi har jo ikke 140.000 kroner liggende. Men patienterne var meget optaget at gentage det, så vi må se om vi kan gøre noget lignende igen for færre midler, siger oversygeplejersken, der følger op:

- Det var en større succes, end vi havde turde håbe på.


Nyhedsoverblik