Rektor om ny udddannelse: - Vi er spændte på modellen

I Nykøbing Falster åbner en ny uddannelsesstation, hvor man kan læse til produktionsteknolog. Og skolens rektor glæder sig til studiestart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Nykøbing Falster åbner en ny uddannelse denne sommer. Her optager Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) folk, der vil læse til produktionsteknolog.

Uddannelsen er en såkaldt uddannelsesstation, der er en satellit i tæt samarbejde med uddannelsens nuværende placering på EASJ i Slagelse.

Det er endnu uvist, hvor mange der skal læse til produktionsteknolog i Nykøbing Falster. Tallene fra Den Koordinerede Tilmelding offentliggøres først i nat klokken 00.01, hvor unge i regionen får besked på, om de er optaget på deres drømmestudie.

Men Ulla Skaarup, der er rektor på EASJ, tør godt afsløre, at de er sikre på at kunne starte et hold op i år.

- Vi forventer, at vi får nok (ansøgere, red.) til at starte. Det gør vi. Vi har ikke det eksakte tal, for det skal vi have i aften og i nat, og det melder vi ud. Vi starter til september, og vi glæder os til at komme i gang, siger Ulla Skaarup.

Uddannelsesstationen er placeret i Nykøbing Falster som et led i regeringens udflytning af arbejdspladser, som de præsenterede tilbage i januar i år. Håbet er, at initiativet kan skabe vækst i hele landet.

Spændte på at tage hul på ny uddannelse

Samtidig skal den nye uddannelse ifølge EASJ sikre at industri- og andre virksomheder på Lolland og Falster får medarbejdere med den nyeste viden om blandt andet automation og proces.

Og Ulla Skaarup glæder sig til at tage hul på den nye produktionsteknologuddannelse.

- Vi er spændte på modellen, for den har vi ikke prøvet før. Vi har jo hovedstedet i Slagelse, og nu skal vi have Slagelse og Nykøbing Falster til at arbejde rigtig godt sammen omkring den her uddannelse, siger hun og fortsætter:

- Vi prøver at finde ud af, hvordan vi kan gøre det i de her lokale områder. Det er det, der er så vigtigt - at vi kan finde nogle gode metoder til at uddanne der, hvor de unge mennesker er.

Vil skabe et bæredygtigt teknisk miljø

Ifølge Ulla Skaarup kommer den nye uddannelse til at køre som en integreret del af uddannelsen i Slagelse. Desuden vil uddannelsen i Nykøbing Falster blive tilpasset de lokale virksomheders behov.

- Målet er at få et bæredygtigt, teknisk miljø kombineret med de to andre uddannelser – vi har en IT-uddannelse og en salgsorienteret merkantil uddannelse. Vi investerer i teknik og muligheder for at levere uddannelse inden for det område, hvor der ikke har været uddannelse før. Så målet er, at det fungerer, siger hun.

Udover den nye uddannelse udbyder EASJ også videregående fuldtidsuddannelser som Multimediedesigner og Markedsføringsøkonom I Nykøbing Falster.


Nyhedsoverblik