Rektor efter afbud til vælgermøde: Demokratiet er ingenting uden aktive deltagere

To kandidater har meldt afbud til et vælgermøde på Hindholm STX, som er mistænkt for at trække tråde til en islamistisk bevægelse. Nu svarer rektoren igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- I aften vil vi savne Helge Adam Møller for demokratiets skyld. 

Sådan begynder rektor Kim Bredsgaard Lund en skriftlig kommentar til, at Helge Adam Møller (K) og Michael Perch (S) har meldt afbud til et vælgermøde ved Hindholm STX i Næstved Kommune. 

- Men nuvel, arrangementer handler ikke om Hindholm STX - det ved resten af de tilmeldte godt. De kan godt skille tingene fra hinanden, skriver Kim Bredsgaard Lund.

Årsagen til, at de to kandidater har meldt afbud til vælgermødet, er beskyldningerne om, at gymnasiet trækker tråde til den islamistiske Milli Görüs-bevægelse. Det fortalte Kristeligt Dagblad i sidste uge.

Socialdemokraten Michael Perch har meldt afbud, fordi han ikke vil være med til at blåstemple en skole, der bliver kædet sammen Milli Görüs-bevægelsen, skriver Sjællandske.

Uskyldig indtil det modsatte er bevist

Ifølge Kristeligt Dagblad lejer gymnasiet bygningerne af Dikev Fonden, som angiveligt har forbindelse til den islamistiske Milli Görüs-bevægelse. En bevægelse, som også Dansk Islamisk Trossamfund er en del af. 

Kim Bredsgaard Lund nægter dog, at dette skulle være tilfældet. Og i sin skriftlige kommentar skriver han, at gymnasiet eksisterer i et samfund, hvor man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

- Jeg glæder mig til at lytte til visionære politikere, som forhåbentlig vil give deres bud på, hvordan vi genetablerer det demokratiske engagement i kommunen og ændrer på borgernes tilgang til rådhuset - nemlig at det igen begynder at blive set som et nærdemokratisk organ til borgerindflydelse, udvikling og forandring. 

- Det er det, vi praktiserer ved Hindholm STX. Her har vi erkendt, at demokratiet er ingenting uden aktive deltagere. 

Vælgermødet er i aften klokken 19.


Nyhedsoverblik