Uge Sex sætter krop og idealer på skoleskemaet

Uge Sex. Det er, hvad der står på de unges skoleskema landet over i denne uge. Også på Nordbakkeskolen i Ringsted skal de unge snakke om #krop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag begynder uge 6 - bedre kendt som Sex & Samfunds Uge Sex

I år deltager over en halv million skoleelever landet over de kommende dage i Uge Sex, hvor seksualundervisning er på skemaet.

Denne gang er det emner som kropsidealer og sociale medier, der er på skoleskemaet.

Det gælder også 6. klasse på Nordbakkeskolen i Ringsted.

Kampagnen Uge Sex går under hashtagget ”Krop”

Perfekte billeder på internettet og sociale medier, går ud over de unges tilfredshed med deres udseende. Det viser en ny undersøgelse fra Sex & Samfund.

Det kan folkeskolelærer Rikke Skok fra Nordbakkeskolen godt nikke genkendende til.

- Det er ikke alle, der har det lige godt eller har et naturligt forhold til det her. Det ser vi nogen gange i idræt for eksempel, at man gerne vil fritages for at gå i bad, siger Rikke Skok, der er lærer på Nordbakkeskolen i Ringsted.

De unge skal hele ugen undersøge og diskutere normer for sociale medier i en verden af redigering og filtre. Ifølge Sex & Samfund oplever hver fjerde elev i 7.-9. klasse, at sociale medier påvirker forholdet til deres kroppe.

Se aftenens indslag fra 6. klase på Nordbakkeskolen i Ringsted her:

I denne uge bliver der på landets skoler afholdt Uge Sex. En uge hvor seksualundervisning er i fokus. Nordbakkeskolen i Ringsted sætter kroppen og unges trivsel på skoleskemaet.

Nyhedsoverblik