Rekord i trusler: Jobcenter holder møder på politistation

På grund af mange trusler, holder Kalundborg Kommunes jobcenter møder med borgere på politistationen. Det er nødvendigt mener arbejdsmarkedschefen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Verbale trusler og sågar håndgemæng er noget, som medarbejdere i Kalundborg Kommunes jobcenter ofte støder på i deres hverdag.

Og ifølge en ny undersøgelse af Ugebrevet A4 og HK Kommunal har jobcentre i vores region rekorden i antallet af volds- og trusselsanmeldelser mod sagsbehandlere.

Truslerne har fået Kalundborg Kommunes jobcenter til at rykke en del møder med udadreagerende eller truende borgere til politistationen.

Ifølge arbejdsmarkedschef Jens Folman er det et tiltag der er nødvendigt.

- Jeg ser det som et nødvendigt onde i forhold til, hvordan vi tackler den her situation. Så i stedet for at vi har faste vagter på her i jobcentret, så flytter vi udfordringen ned på politigården, og så tager vi samtalen dernede, siger han til TV ØST.

Alternativet er faste vagter

Truslerne skaber ifølge ham et dilemma i forhold til forebyggelsen.

- Alternativet ville være, vi havde faste vagter her, det ville give en tryghed for medarbejdergruppen her, men det vil også sende et signal til borgerne, siger Jens Folman, arbejdsmarkedschef, Kalundborg Kommune.

En årsag til udviklingen mener arbejdsmarkedschefen blandt andet kan findes i de sociale medier.

- Jeg tror, det også handler om at vi har fået nogle sociale medier, hvor det er nemmere at komme til orde og nemmere at give udtryk for en frustration. Det er nemmere, når du sidder hjemme en sen aften og skriver i en Facebook-gruppe, og lade det løbe af med dig, end hvis du møder en person rent fysisk, siger han.

Ifølge undersøgelsen har 16,9 procent af sagsbehandlerne i vores region været udsat for trusler det seneste år. På landsplan har 11,8 procent været udsat for trusler.

140527_jobcenter_skilt.jpg
Læs også
Sagsbehandlere i Region Sjælland mest udsat for vold og trusler
140527_jobcenter_skilt.jpg
Læs også
Sagsbehandlere i Region Sjælland mest udsat for vold og trusler

Nyhedsoverblik