Regn og torden har kurs mod Danmark: Sådan rammer det

Efter en varm og sommerlig torsdag truer et regn- og tordenvejr Danmark i aften og i nat. Tordenvejret kan måske give lokale skybrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når den sidste pølse ligger ensom tilbage på grillen efter en sommerlig torsdag og en hyggelig grillaften, så kan det være, at det begynder at rumle i det fjerne.

I hvert fald hvis du bor i den vestlige del af Jylland, for det er nemlig herfra at et område med regn- og tordenbyger i løbet af aftenen og natten breder sig ind over landet.

En koldfront skal nemlig i de mørkere timer gøre det af med den sommervarme, som i dag kan sende temperaturen op tæt på 25 grader dér, hvor det bliver varmest.

Koldfronten med regn- og tordenbygerne ser ud til at ramme Syd- og Vestjylland først midt på aftenen og herefter sætte kursen østover, hvor man i nat en overgang kan få ganske intens regn og torden. Du kan se prognosen for bygerne i animationen herunder.

Kan give lokale skybrud

Tordenvejret kan lokalt være ledsaget af skybrud - det vil sige mere end 15 mm regn på en halv time - og denne risiko er sandsynligvis størst i den sydlige halvdel af Jylland samt på Øerne med undtagelse af Bornholm. 

Billeder fra tirsdagens tordenvejr over regionen
Billeder fra tirsdagens tordenvejr over regionen Foto: Tom Poulsen
Billeder fra tirsdagens tordenvejr over regionen
Billeder fra tirsdagens tordenvejr over regionen Foto: Michella Nielsen
Billeder fra tirsdagens tordenvejr over regionen
Billeder fra tirsdagens tordenvejr over regionen Foto: Stine Ingebrigtsen

Langt de fleste steder får man dog mindre mængder nedbør, der formentlig summerer sig op til mellem 5 og 10 mm inden regn- og tordenvejret har forladt landet i morgen tidlig.

Tredje omgang på ti dage

Koldfronten med regn og torden bliver den tredje over Danmark på kort tid. Både tirsdag og fredag i sidste uge blev landet ramt af regn, torden og lokale skybrud. 

Tordenvejr front
Læs også
Stort tordenvejr tirsdag havde hagl og skybrud med
Tordenvejr front
Læs også
Stort tordenvejr tirsdag havde hagl og skybrud med

I fredags den 9. juni gav et skybrud hele 38,4 mm regn på 30 minutter i Vejle, og byen fik intet mindre end 60 mm regn i alt alene i løbet af fredags-døgnet.

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

  • Kraftig regn er når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Kilde: TV 2 Vejret

Nyhedsoverblik