Regionsrådsmedlem efter sigtelse: – Tilliden til sundhedsvæsenet skal genoprettes

Jacob Jensen ønsker ekstraordinært regionsrådsmøde, efter politiet har rejst sigtelser i sag om mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus.

Mandag blev Region Sjælland sigtet i en sag om mangelfulde brystundersøgelser udført på Ringsted Sygehus i perioden 2013 til 2017.

Sigtelsen har fået regionsrådsmedlem Jacob Jensen (V)  til at rette henvendelse til regionsrådsformand Heino Knudsen (S) for at få en orientering i sagen, som han kalder dybt beklagelig.

- Det er en ny situation nu, hvor der ikke bare er en anklage, men også er blevet rejst en sigtelse fra politiets side på de her ledende medarbejdere, og det er derfor jeg tænker, at regionsrådet kunne have en interesse i at få en orientering, siger Jacob Jensen, der udover at sidde i regionsrådet i Region Sjælland også sidder i folketingets sundhedsudvalg.

Han vil arbejde for at tilliden til sundhedsvæsenet genoprettes på trods af sagen, hvor en afdeling på Ringsted Sygehus over fire år har udført undersøgelser for brystkræft, som ikke har levet op til de krav, kvinderne har til en undersøgelse.

- Der foregår hver eneste dag tusindvis af operationer og behandlinger på alle niveauer, som kører lige efter en snor, og dem må man ikke skabe usikkerhed omkring, siger Jacob Jensen.

Han vil endnu ikke komme med konkrete bud på, hvad regionsrådets politikere kan gøre, for at genoprette tilliden til sundhedsvæsenet i Region Sjælland. Det skal først drøftes i regionsrådet.

- Det er det, vi skal snakke om, vi har jo allerede taget skridt i retningen af både at sikre medarbejdere på et passende niveau, der er også givet afskedigelser på ledelsesniveau, siger han.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App