Regionrådsformand om tog hver halve time: - Det er en forbedring af tilbuddet

Jens Stenbæk (V) mener, at ændringerne i togruten fra Stevns på den lange bane er en forbedring af servicen. Foto: Lasse Skovgaard - TV ØST

Jens Stenbæk (V) forstår godt, at borgere i Hårlev er frustrerede over en ændring af deres togdrift. Men det er den bedste løsning, siger han.

Snart må de i gennemsnit 621 togpassagerer, der hver dag stiger på toget mod Køge i Hårlev finde sig i, at toget kun kører hver halve time.

Forretningsudvalget i Region Sjælland har nemlig besluttet, at toget fra Hårlev mod Køge fra 2020 skal køre halvt så mange gange – altså én gang hver halve time.

Det her er en forbedring af tilbuddet, at man uden omstigning kan tage direkte til Ølby Station og til Roskilde og stationerne i mellem

Jens Stenbæk (V), regionrådsformand

Det frustrer både borgere og pendlere i byen, og det har regionrådsformand Jens Stenbæk (V) stor forståelse for.

- Jeg forstår godt reaktionen, når man er vant til kvartersdrift og fremover skal vænne sig til halv-times-drift. Men det som regionsrådet og kommunerne i lang strækning har kigget på er, hvad der gavner det samlede område i forhold til at forbedre den kollektive trafik, siger han.

Og det er altså ifølge Region Sjælland et direkte tog mellem Faxe Ladeplads og Rødvig til Roskilde.

- Det her er en forbedring af tilbuddet, at man uden omstigning kan tage direkte til Ølby Station og til Roskilde og stationerne i mellem. Det er en forbedring af servicen, slutter Jens Stenbæk. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App