Regionens større gymnasier om aflysning af sidste skoledag: Vi bakker rektor op

Rektor på Slagelse Gymnasium aflyste sidste skoledag efter en drukepisode. Flere af regionens større gymnasier mener, at rektor har handlet rigtigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Eleverne på Slagelse Gymnasium holder ikke sidste skoledag i dag. Det var ellers planen.

Men i går aflyste rektor Lotte Büchert, da talrige elever mødte fulde op og fortsatte med at drikke i løbet af formiddagen.

Og beslutningen om at aflyse sidste skoledag møder opbakning på flere af regionens større gymnasier. De har ikke samme erfaring med, at eleverne bryder reglerne og drikker på skolen, men hvis scenariet skulle opstå, må man skride til handling, siger de. 

quote Der er samme regel som i Slagelse: Alkohol er ikke tilladt, og de skal møde ædru op

Peter Abildgaard Andersen, rektor, Kalundborg Gymnasium

Alkohol er ikke tilladt

- Lotte (rektor på Slagelse Gymnasium, red.) har min fulde opbakning til at aflyse, når man laver en aftale, og den ikke bliver overholdt. Det skal eleverne lære, siger Peter Abildgaard Andersen, der er rektor på Kalundborg Gymnasium.

- Vi har en helt klar aftale, hvor vi nedsætter et udvalg af afgangselever, én fra hver klasse. Og så arrangerer vi sidste skoledag i skøn forening. Den havde vi fredags. Der er samme regel som i Slagelse: Alkohol er ikke tilladt, og de skal møde ædru op.

Også på Stenhus Gymnasium i Holbæk, hvor der går 1300 elever, bakker rektor Per Farbøl op om beslutningen, selvom han ikke kunne forestille sig, at noget lignende ville ske hos dem.

- Jeg synes, rektor har handlet rigtigt. Det foregår på en almindelig skoledag, og selvfølgelig kan der ikke møde 400 elever fulde op på en skoledag og hærge en kantine, siger han. 

gymnasiedruk.jpg
Læs også
Rektor: Det var et orgie af fulde, skrigende elever, der hoppede på bordene
gymnasiedruk.jpg
Læs også
Rektor: Det var et orgie af fulde, skrigende elever, der hoppede på bordene

Sådan markerer gymnasierne sidste skoledag

  • Kalundborg Gymnasium (700 elever)

Nogle elever spiser morgenmad på skolen og nogle elever spiser hjemme ved lærerne, og så dukker de op ved 10-tiden og deler karameller ud. Efterfølgende går de ned i vores samlingssal, og så har eleverne lavet en revy og afholder prisoverrækkelse. Efter det spiller lærerholdet imod samtlige klasser i fodbold.

- Hvad de gør efter klokken 14 i deres fritid, må de selv om. Der ligger en park i nærheden, og der ved jeg, at der er noget alkohol involveret. For ikke at komme i karambolage med kommunen, får vi en af vores fortsætterklasser til at gøre rent derude, siger rektor Peter Abildgaard Andersen.

- Vi havde overhovedet ingen problemer i år. Vores afslutningsfest er på den sidste eksamensdag, men hvis de havde opført sig underligt, havde vi også aflyst den. Men det generelle billede er, at når vi laver en aftale, så bliver det overholdt.

- Tidligere har der været alkohol på skolen, men det er der ikke mere. Det er blevet mere og mere seriøst, og der er kommet mindre og mindre alkohol. Man kan ikke gøre det fra dag ét, for så møder man meget modstand. Vi har skærpet reglerne løbende og talt til elevernes fornuft.
 
  • Stenhus Gymnasium i Holbæk (1300 elever)

Sidste skoledag blev afholdt i fredags, hvor eleverne mødtes til fælles morgenmad. De møder op udklædte og efterfølgende tager de ned i byen. Om aftenen er der fest på skolen, som er ligesom andre gymnasiefester. Til festen er der øl og vand.

Rektoren fortæller, at på Stenhus Gymnasium kan de ikke mærke, hvis eleverne har været ude aftenen forinden. De møder i hvertfald ikke fulde op i skole.

- De går vældig meget op i udklædningen, der om morgenen, så det tror jeg, de gerne vil være friske til. Dagen inden er normal skoledag. Eksamensplanerne kommer i vores elektroniske system, siger Per Farbøl.
 
  • Næstved Gymnasium (1420 elever)
     
På Næstved Gymnasium har elever og lærere en fest sidste aften, hvor de møder ind 17.30 og spiser i klasserne. Skolen giver lasagne og vand. De rydder selv op i klasserne, og bagefter er der underholdning, lærerband og forældre i baren, hvor man kan købe øl og breezere.

Omkring midnat læser rektor eksamensplaner op. Elevrepræsentanter med til at arrangere konceptet og festen.

- De er interesseret i at vide hvilke fag de skal op i, så det lytter de efter. Det er en stille og rolig aften, siger Jacob Leinum, Uddannelseschef på Næstved Gymnasium

 


Nyhedsoverblik