Regionens mest pjækkende elever bliver nu 'meldt' til forældrene

Forældre til elever i Vordingborg vil fra onsdag modtage en sms, hvis barnet udebliver fra time. Kommunen har nemlig regionens højeste pjækkeprocent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Elever i skolerne i Vordingborg har mere ondt i pjækketarmen end landsgennemsnittet, og nu skal en sms-ordning forsøge at rette lidt op på det store fravær. 

quote Det er altså nemmere at lære børnene noget, hvis de kommer i skole.

 Nikolaj W. Reichel (S), formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie i Vordingborg Kommune.

Tal fra Undervisningsministeriet viser, at elever på skolerne i Vordingborg Kommune har en ulovlig fraværsprocent på tre, mens landsgennemsnittet ligger på bare én procent de seneste tre år. Ser man på vores område alene, har Vordingborg Kommune de seneste tre år haft det absolut højeste, ulovlige fravær.

- Det er altså nemmere at lære børnene noget, hvis de kommer i skole, siger formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie i Vordingborg Kommune, Nikolaj W. Reichel (S).

Derfor besluttede udvalget på et møde 3. april at indføre en sms-ordning på udvalgte skoler i Vordingborg Kommune, så læreren på en let måde kan registrere, når en elev udebliver, og som samtidig sender besked til forældrene om, at eleven ikke er mødt til time. Ordningen er rettet mod udskolingen og 10. klasse og skal køre som et forsøg i fire måneder.

Går galt fra starten

- Det her med sms'erne er bare én ting. Sms-ordningen kommer til at ramme et symptom på, at den er gal med arbejdsdisciplinen helt fra indskolingen, siger Nikolaj W. Reichel.

Sms-ordningen har været brugt adskillige andre steder i landet, og det har vist sig, at fraværet falder med op til 50 procent med ordningen. 

- Vi skal bare have fraværet ned, både det ulovlige og det lovlige, som også er for højt, siger formanden. 

Der er ikke rigtig fundet en grund til, at børnene i Vordingborg har svært ved at møde til tiden - eller bliver væk fra timerne. Men der er behov for at lave en forventningsafstemning skolen og forældrene imellem, hvor man lærer børnene det vigtige i at møde til tiden. 

070416_skoletavle.jpg
Læs også
Sæson for ferie-pjæk i folkeskolen
070416_skoletavle.jpg
Læs også
Sæson for ferie-pjæk i folkeskolen

- Børnene skal ikke bare hænges på en knage om morgenen. Det er også forældrenes ansvar at aflevere på en god måde og undgå, at morgenen begynder stresset for børnene, siger Nikolaj W. Reichel.  

Du kan se fraværsprocenter fordelt på kommuner her


Nyhedsoverblik