Regionen om indberetning: Man skal ikke frygte at være patient på Holbæk Sygehus

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) er opmærksom på forholdene på Holbæk Sygehus, men siger, at man ikke skal frygte at være patient.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sygeplejerskerne på Holbæk Sygehus frygter for patienternes sikkerhed. Derfor er sygehuset blevet indberettet til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Og forholdene på sygehuset er regionsrådsformanden opmærksom på, forklarer han.

- Vi er meget opmærksomme på politisk hold og fra vores organisations hold hele vejen rundt på den særligt pressede situation, der er på Holbæk Sygehus, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland.

- Derfor har vi så sent som i onsdags med vores første næstformand besøgt Holbæk Sygehus-ledelsen for at få en drøftelse af, hvordan vi kommer videre og hvilke indsatser, vi skal gøre i forhold til det her. Derfor vil det også blive en sag på allerede næste forretningsudvalgsmøde, så vi politisk kan drøfte, hvordan vi kan frigøre nogle midler for at afhjælpe det pres, der er, særligt på medicinsk afdeling. 

vo_holbaek_sygehus.transfer.jpg
Læs også
Sygeplejersker frygter for patienternes sikkerhed på Holbæk Sygehus
vo_holbaek_sygehus.transfer.jpg
Læs også
Sygeplejersker frygter for patienternes sikkerhed på Holbæk Sygehus

Fremrykket indsatsen

Det er ikke første gang, vi hører om de her problemer. Så sent som i november måned, der sagde du selv her på TV ØST, at der skulle ske noget hurtigt. Nu er det slut januar, hvorfor er der stadig problemer?

- Der er sket noget hurtigt, fordi vi er i det nye regionsråd tiltrådt her i januar, og derfor har vi fremrykket den indsats omkring Holbæk Sygehus, siger Heino Knudsen.

- Derfor er Holbæk Sygehus det første sygehus, jeg har besøgt på min runde rundt på vores sygehuse og institutioner, netop så vi hurtigt kan få sat gang i at afhjælpe den her helt særlige belastning, vi oplever. 

vo_holbaek_sygehus.transfer3.jpg
Læs også
Klagerne gentager sig: Kritikken hagler ned over Holbæk Sygehus
vo_holbaek_sygehus.transfer3.jpg
Læs også
Klagerne gentager sig: Kritikken hagler ned over Holbæk Sygehus

Tillid til at sikkerheden er i orden

Det er også fint, at I er i gang nu, men hvor længe skal man som patient leve med den her risiko, som sygeplejerskerne beskriver? De frygter jo, at patienterne kan dø.

- Jeg har fuld tillid til, at sygehusene lever op til, at patientsikkerheden er i orden hver dag, lyder det fra Heino Knudsen.

- Det har vi naturligvis fuldt fokus på. Så man skal ikke frygte at være patient på Holbæk, men det er klart, vi har et særligt arbejdspres, som vi skal handle på.


Nyhedsoverblik