Regionen mangler uddannet arbejdskraft - bruger tre millioner på at få flere bag skolebænken

Der skal gøres en ihærdig indsats, hvis der ikke skal komme til at mangle arbejdskraft med korte videregående uddannelser i Region Sjælland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der kommer til at mangle kompetente hoveder i Region Sjælland, hvis ikke der bliver gjort en ihærdig indsats inden 2020. Nærmere bestemt 1800 personer med korte videregående uddannelser

- Hvis jeg skal have et arbejde i Slagelse, og jeg skal bosætte mig her, så skal det være et godt arbejde, som jeg brænder for, siger Viktor Carlé, studerende på ErhvervsAkademiet i Slagelse.

Vil gerne blive i regionen

Viktor Carlé og Jakob Hjaltason går på ErhvervsAkademiet i Slagelse og læser multimediedesign. De er bare nogle af dem, som man håber at holde i regionen, når de er færdige med deres uddannelse. Og står det til Jakob Hjaltason som bor i Næstved, så bliver han gerne hængende i stedet for at arbejde i hovedstaden.

- Jeg ser da helt sikkert gerne, at jeg kan få et job tæt på, hvor jeg bor. Så jeg ikke får den her times transport frem og tilbage til København. Det bliver jo alligevel til et par timer om dagen, siger Jakob Hjaltason.

Besøg hos lokale virksomheder

Nu går de to studiekammerater på en velfortjent juleferie, ovenpå deres sidste aflevering. En del af det de har været igennem i det her skoleår, har været et projekt der hedder KAP. Det står for kvalificeret arbejdskraft til produktionsvirksomheder, og er en form for praktik, hvor de kommer ud og arbejder med nogle af de lokale virksomheder.

- Det skulle vise os, hvor der er arbejdspladser ude i erhvervslivet her i Regionen. Steder vi ikke selv havde overvejet, som en mulig arbejdsplads for os, siger Viktor Carlé.

Lokal plasticvirksomhed bød indenfor

En af de lokale virksomheder, som allerede har deltaget i projektet kommer fra Stenlille. Den hedder DBI Plastics A/S. De har lukket de unge multimediedesignere ind og vist dem, at man med deres uddannelse sagtens kan bruges hos dem.

- Vi har fået meget ud af forløbet. De studerende producerede nogle træningsvideoer, som vi kan bruge, når vi får nye medarbejdere, og så fik vi lavet nogle introvideoer til vores virksomhed. Og så er det god branding for os overfor de studerende, siger fabrikschef Claus Christensen, DBI Plastics A/S.

- Vi vil gerne holde dem i lokalområderne

Tiltaget er søsat for at sikre, at flere vælger at uddanne sig og arbejde i regionen. ErhvervsAkademiet og tre andre uddannelsesinstitutioner har sammen med Region Sjælland og lokale virksomheder startet projektet op

- Det er rigtig vigtigt at holde på arbejdskraften i Region Sjælland. Der er faktisk mellem 700 og 1000 potentielle vækstvirksomheder i Region Sjælland. Så der er masser af gode muligheder for de studerende, siger udviklingsleder Solveig Jensen, ErhversAkademiet Sjælland

Vil gerne have endnu flere virksomheder med

Projektet har været så stor en succes, at Region Sjælland nu smider tre millioner kroner efter, at det kan fortsætte i ny og forbedret udgave, som går i luften i januar.

ErhvervsAkademiet håber dog stadig på, at få flere virksomheder med om bord, så de unge får et endnu bedre indblik i de jobmuligheder, de har i regionen. Det kan man læse meget mere om på deres hjemmeside.


Nyhedsoverblik