Regionale kandidater er overraskede over valgdag - smukt, at den falder på grundlovsdag

Da statsministeren udskrev det længe ventede valg, blev flere lokale kandidater overraskede. Men de glæder sig over, at det bliver grundlovsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selv om rygterne længe har svirret, så kom det alligevel bag på flere af de regionale folketingspolitikere, at Lars Løkke Rasmussen udskrev valget i dag.

- Jeg troede ikke, at det blev i dag. Eftersom han ikke udskrev det i går, så troede jeg at han ville vente med at udskrive til efter Europa-Parlamentsvalget. Så jeg troede, at han ville gå tiden ud, så der blev valg den 17. juni, siger Jeppe Jakobsen (DF), der er valgt i Holbækkredsen i Sjællands Storkreds.

quote Jeg åbner min rejseplan nu og hopper på et tog til Næstved. Og så er kredsmanden sendt ud efter roser

Magnus Heunicke (S), folketingskandidat, Næstved Kredsen 

Også Magnus Heunicke (S), der er valgt i Næstved Kredsen i Sjællands Storkreds, er overrasket:

- Vi har lige holdt ekstraordinært gruppemøde, hvor vi har sunget ”Når jeg ser et rødt flag smælde, siger han begejstret i telefonen.

- Jeg åbner min rejseplan nu og hopper på et tog til Næstved. Og så er kredsmanden sendt ud efter roser, der skal deles ud, fortæller han.

Mange har fri grundlovsdag

Rene Christensen (DF), der er valgt i Guldborgsundkredsen i Sjællands Storkreds, er ikke overrasket over, at valget nu er udskrevet, men han er overrasket over datoen.

Læs også
Så er det nu:
Lars Løkke har udskrevet valg til Folketinget
Læs også
Så er det nu:
Lars Løkke har udskrevet valg til Folketinget

 - Datoen kom bag på mig. Men det er fint. Jeg er glad for, at vi nu ved, hvornår vi skal til valg. Grundlovsdag er en dejlig dag, hvor rigtig mange mennesker har fri, og det er smukt, at vi skal til valg samtidig med, at vi fejrer grundloven. Så på den måde hænger det jo sammen, men om der er nogen speciel politisk fordel ved det, ved jeg ikke, siger han. 

Demokratiets festdag

Det glæder også Magnus Heunicke og Jeppe Jakobsen, at valget afholdes på grundlovsdag, den 5. juni.   

quote Det er jo demokratiets festdag, og det får så lige et nøk op, for det her bliver et af de mest interessante valg i dansk politik i mange år

Jeppe Jakobsen (DF), MF

- Det er jo demokratiets festdag, og det får så lige et nøk op, for det her bliver et af de mest interessante valg i dansk politik i mange år. Der er rigtig mange partier opstillet og også partier, hvor man må sige, at de har en profil, man ikke ellers har set i dansk politik, siger Jeppe Jakobsen.

- Jeg elsker vores grundlovsdag, så det synes jeg er ret smukt. Vi har jo virkelig glædet os til det her valg. Jeg håber virkelig, at det er et valg, som ikke ender med, at alle danskere mister den sidste rest af tillid til politik og politikere, siger Magnus Heunicke.

Valgkampen er i gang 

Som Magnus Heunicke er Jeppe Jakobsen allerede i valgkamp, og han har allerede en fuld kalender. Tirsdag eftermiddag er han sammen med sin Folketingskollega, Kaare Dybvad (S) at finde på Holbæk Station for at møde vælgerne.

stemmeboks.jpg
Læs også
Hvilken folketingskandidat er du mest enig med? Tag testen her
stemmeboks.jpg
Læs også
Hvilken folketingskandidat er du mest enig med? Tag testen her

For René Christensens vedkommende er han også klar til valgkamp.  

- Der står plakater og flyers klar rundt omkring i garagerne hos de cirka 20 frivillige, der hjælper mig, så de er klar til at kravle op i masterne.

Plakaterne må de frivillige dog vente med. Det er først lovligt at hænge valgplakater op på lørdag klokken 12, som er den 4. lørdag før valgdagen.


Nyhedsoverblik