Regional Venstre-politiker: Politikere skal styre sygehusene

Uanset om regionerne skal bestå eller skal nedlægges, så er det vigtigt, at man sikrer, at folkevalgte står i spidsen for sygehusene, mener Venstres Jacob Jensen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Uanset hvad der ske med regionerne, så er det vigtigt, at det ikke bliver anonyme embedsmænd, men folkevalgte politikere, der står i spidsen for organisationen.

Det siger Venstres Jacob Jensen til TV ØST, efter Venstres hovedbestyrelse fredag diskuterede mulighederne for en sundhedsreform.

Regeringen ventes indenfor den næste uges tid at præsentere et udspil til sundhedsreform, og fronterne er trukket hårdt op imellem dem, der vil bevare eller afskaffe regionerne.

Blandt andet vil samarbejdspartnerne Liberal Alliance, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti afskaffe regionerne, mens en række andre partier ønsker at bevare regionerne, eller en lignende konstruktion.

Venstre er splittet i spørgsmålet, hvor en stor gruppe politikere fra landdistrikterne ønsker at bevare den lokale, demokratiske kontrol med sygehusene.

Region Sjælland
Læs også
Løkke om regioners skæbne: Uvisheden er mit ansvar
Region Sjælland
Læs også
Løkke om regioners skæbne: Uvisheden er mit ansvar

Ligeglad med regionerne - men vil sikre demokratisk kontrol

Venstres Jacob Jensen understreger, at han ikke er for eller imod regionerne. Han ønsker bare, at sundhedsvæsenet bliver bedre og mere effektive til at løse deres opgaver og samarbejde.

- Jeg er hverken for eller imod regionerne. Jeg mener, at der skal være en bedre sammenhæng i den måde, som sundhedsvæsenet løser sine opgaver. Vi skal sikre, at der er en sammenhæng i det patient- eller behandlingsforløb, som man laver. I dag er der for mange, der bliver kastebold mellem det regionale og det kommunale behandlingssystem, siger Jacob Jensen.

Han understreger dog, at han ser det som meget vigtigt, at der bliver demokratisk kontrol med de nye råd.

- Jeg er meget optaget af, at vi har et demokratisk led til at sikre noget så afgørende som vores sundhedsvæsen. Såkaldte eksperter og embedsfolk kan være gode at have med, de kan give faglig sparring og ekspertviden, men det er vigtigt, at man har nogen, som man kan stemme på, som er direkte ansvarlige overfor vælgerne. Det kan embedsfolk ikke være, siger han.

Han understreger dog, at der sagtens kan komme andre løsninger i spil end det, som vi kender i dag.

- Man kan sagtens forestille sig andre løsninger, men det er jeg egentlig ikke så optaget af, siger han.

Liselott Blixt
Læs også
DF forventer nedlæggelse af regioner i sundhedsreform     
Liselott Blixt
Læs også
DF forventer nedlæggelse af regioner i sundhedsreform     

Kan forestille sig helt andre løsninger

Jacob Jensen siger, at diskussionen må starte og slutte ved det tilbud, som man giver til patienterne.

- Jeg vil gerne arbejde for et tæt samarbejde lokalt, men det er afgørende, at folkevalgte kommer ind over. Om det kræver en ny struktur, det er for mig underordnet. For mig er patientens behandling det vigtigste. Men det er vigtigt, at der er et folkevalgt niveau med ind over. Det kræver politikere for at tage beslutninger, som ikke kun er fastlagt på baggrund af økonomi, og som reflekterer det, som befolkningen ønsker, siger han.

Regeringens udspil menes at indeholde en plan, som i vores område vil samle hele sundhedsvæsenet omkring de fem sygehuse i Nykøbing Falster, Slagelse, Køge, Holbæk og Roskilde. Det vides ikke, hvornår planen vil blive fremlagt, men flere analytikere peger på, at det vil ske i denne uge.

sundhedsplatform_skaermbillede.jpg
Læs også
Reform kan give Sundhedsplatformen dødsstød
sundhedsplatform_skaermbillede.jpg
Læs også
Reform kan give Sundhedsplatformen dødsstød

Nyhedsoverblik