Regional politiker skal have tre kasketter på samtidig: Det er en spændende opgave

Marcus Knuth (V) fra Lolland mister ét ordførerskab, men får samtidig tre nye. Han indtræder også i Folketingets Finansudvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg skifter én kasket ud med tre nye.

Sådan siger Venstres folketingsmedlem Marcus Knuth, efter en større ordførerrokade torsdag blev kendt.

Han skal efter tre år som udlændingeordfører fremover være medie-, innovations- samt uddannelses- og forskningsordfører, oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

- Det er rigtig spændende. Efter tre år med tryk på udlændingeområdet, hvor vi siden flygtningekrisen har gennemført mere end 100 stramninger overfor flygtninge og udlændinge, så er der det sidste års tid kommet mere ro på. Derfor er det fint at få nye opgaver, siger politikeren.

Vil bevare sammenhængskraft

Han vurderer selv, at posten som uddannelses- og forskningsordfører er den post, der vil få størst betydning i Sjællands Storkreds.

- Min umiddelbare vurdering er, at det igennem uddannelses- og forskningsområdet vil være muligt at bevare og udvikle sammenhængskraften i vores lokalområder – uanset om det er Nykøbing Falster, Slagelse, Næstved eller Roskilde, siger han.

marcus_knuth.jpg
Læs også
Rokade i Venstre: Marcus Knuth får nye ordførerposter
marcus_knuth.jpg
Læs også
Rokade i Venstre: Marcus Knuth får nye ordførerposter

Selv vurderer han dog, at arbejdet med innovation i den offentlige sektor vil komme til at optage en stor del af hans tid.

- Ud over at deltage i den daglige debat betyder det, at jeg vil indtræde som medlem af Folketingets Finansudvalg. Her håber jeg også, at jeg vil kunne trække på mine kompetencer fra min karriere som ansat i banker i udlandet, siger han.

Rokaden i Venstre bliver i landsdækkende medier udlagt som en manøvre, hvor ordførerskaber bliver koncentreret hos de folketingsmedlemmer, der genopstiller til Folketinget ved det kommende valg.


Nyhedsoverblik