Region Sjælland vil stramme op på revisionen

Region Sjælland laver intern revision og mere tilsyn efter it-skandale og fyring af administrerende direktør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal strammes op i Region Sjælland efter it-skandale.

Sådan lyder det fra regionsrådsformanden, efter at regionens administrerende direktør, Jens Andersen, er blevet fritstillet.

Direktøren har måtte forlade sit job i regionen, efter at en undersøgelse fra revisionsfirmaet PwC har vist, at ansatte i regionens it-afdeling hvert år i december har tømt afdelingens budget ved at forudbetale varer fra it-firmaet Atea.

Nu skal der være mere tilsyn og intern revision, siger regionsrådsformanden i Region Sjælland.

- Vi strammer en hel del op på ledelsestilsynene.

- Derudover vil vi etablere en intern revisionsafdeling i vores administration, fordi der er brug for en grundig oprydning i de her procedurer, så vi er sikre på, at vi forvalter skatteborgernes penge fuldt forsvarligt, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

Ingen kontrol med forudindkøb

Undersøgelsen fra revisionsfirmaet PwC viser, at it-afdeling i 2012, 2013 og 2014 i slutningen af året tømte afdelingens budget ved at forudbetale varer fra Atea.

Ifølge sn.dk er der blevet forudbetalt varer for 150 millioner kroner i perioden.

Varerne blev hverken bogført eller registreret, og hverken ledelsen eller det eksterne revisionsfirma BDO, der har godkendt regnskaberne, har kontrolleret, om alt var, som det skulle være.

- Det, der er forkert i sagen, er, at man sidst på året laver en forudbestilling, uden at det er en bestilling af en konkret varer. Det må vi ikke.

- Pengene er slet ikke specificeret til et specifik indkøb, men står bare og venter i et privat firma på, at vi får behovet. Det er imod reglerne, siger formanden.

Stadig penge ude at svømme

Regionen har ifølge Jens Stenbæk modtaget de varer fra Atea, som it-afdelingen har forudbetalt. Regionen har dog fortsat et tilgodehavende på 8,5 millioner kroner hos firmaet, som den skal have igen.

At det eksterne revisionsfirma BDO har godkendt regnskaberne og ikke opdaget den manglende bogføring, har givet anledning til kritik fra regionsrådet, som derfor har afholdt et møde med firmaet.

Resultatet af mødet vil blive fremlagt for forretningsudvalget i Region Sjælland i næste uge.

/ritzau/


Nyhedsoverblik