Region Sjælland vil sikre døgnbemanding på Næstved Skadestue

Sydsjællandske borgere kan ikke få lægehjælp døgnet rundt på Næstved Skadestue. Derfor vil Region Sjælland gøre skadestuen døgnbemandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der kan være rigtig langt til en skadestue, når uheldet er ude for borgere i Sydsjælland.

Næstved Skadestue er nemlig kun bemandet af læger i tidsrummet 12-22.

Derfor vil Region Sjælland nu lægedække Næstved Skadestue døgnet rundt, så borgere med akutte skader slipper for at køre til Slagelse og Køge for at få behandling.

quote Det er nødvendigt for at skabe tryghed

Christian Wedell-Neergaard (C), Regionsmedlem i Region Sjælland.

En døgnbemandet skadestue i Næstved er en af de prioriterede indsatser i en ny budgetaftale, som Region Sjælland offentliggjorde mandag.

Længe ventet

Tilbage i 2016 udtrykte Konservative og SF et ønske om at udvide lægedækningen på skadestuen.

Dengang blev forslaget skudt ned, fordi de øvrige partier i Region Sjælland ikke mente, at der ville være nok at lave for lægerne i nattetimerne.

Men nu er syv ud af otte partier i Region Sjælland med på idéen, og det glæder regionsrådsmedlem Christian Wedell-Neergaard (C).

BUDGETAFTALENS PRIORITEREDE INDSATSER

  • Psykiatrien
  • Det medicinske område
  • Det nære sundhedsvæsen
  • Sundhedsplatformen
  • Nedbringelse af ventelister til høreapparater samt operation af grå stær
  • Forebyggelse
  • Læger på skadestuerne i Næstved og Roskilde
  • Bedre rammer for patienter med særlige behov

- Det er nødvendigt for at skabe tryghed i Roskilde og Næstved, hvor vi har de to specialsygehuse. Rigtig mange henvender sig på skadestuen for at blive henvist til akutafdelingerne i Slagelse og Køge, og vi vil gerne undgå at sende patienterne rundt. De skal behandles dér, hvor de henvender sig, siger han til TV ØST

Han understreger, at idéen om at døgnbemande skadestuen i Næstved har været altafgørende for Konservatives deltagelse i budgetforhandlingerne.

Computer
Læs også
Region Sjælland varsler fyringer: - Er politikerne egentlig klar over, hvad de laver?
Computer
Læs også
Region Sjælland varsler fyringer: - Er politikerne egentlig klar over, hvad de laver?

- Jeg synes, det er et springende punkt. Hvis ikke den her aftale var med i budgettet, så var det her budget ikke værd at samle på. Det har for Konservative har været en afgørende at få det her med, og det betyder, at skadestuerne i Næstved og Roskilde kan behandle lettere tilskadekomne hele døgnet, og det bliver rigtig godt, siger Christian Wedell-Neergaard.

Tryghed for borgere og virksomheder

Region Sjælland har afsat en pulje på tre millioner kroner og forventer, at skadestuerne i Næstved og Roskilde bliver gjort døgnbemandet i løbet af første halvår i 2019.

Skadestuen i Næstved er i forvejen døgnbemandet af behandlersygeplejersker, men kun lægedækket i tidsrummet 12-22.

Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (S), er glad for initiativet.

- Vi er jo lidt kede af, at vi, som en af de største byer i Region Sjælland, ikke kan tilbyde en læge på skadestuen fra klokken i tidsrummet 22-12, så det er glædeligt, siger han.

Han påpeger, at en døgnbemandet skadestue ikke kun er til gavn for civile borgere, men at det også hjælper sydsjællandske virksomheder.

heinioknudsen.jpg
Læs også
Trods millionbesparelser i Region Sjælland: - Vi lader lægen komme til borgerne
heinioknudsen.jpg
Læs også
Trods millionbesparelser i Region Sjælland: - Vi lader lægen komme til borgerne

- Det giver tryghed. Ikke kun til borgerne, men vi hører også fra virksomhederne, at de er bekymret for, at hvis en medarbejder kommer til skade i dagtimerne, så skal de helt til Slagelse, nævner borgmesteren som eksempel.

Formand for Dansk Industri Sydsjælland, Klaus Rønholt, tror også på, at en døgnbemandet skadestue vil gavne erhvervslivet.

- Der er helt klart et behov hos virksomhederne. Hvis man har en medarbejder, der kommer til skade, så er det vigtig at medarbejderen kan komme hurtigt under behandling, og i nogle områder er der relativt langt til skadestuen. Det giver en god sikkerhed for vores medarbejdere i tilfælde af, at der skulle ske noget, siger han til TV ØST.


Nyhedsoverblik