Region Sjælland om lukket familielæge: - Vi har gjort alt for at undgå det

Familielægen i Tappernøje lukker, fordi det har været umuligt at finde en til at overtage praksissen. Region Sjælland vil kæmpe for den lokale læge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag holdt praktiserende læge Volle Paridon afskedsreception i Tappernøje. Han går på pension, og nu skal den lokale lægepraksis lukke, fordi det ikke har været muligt at finde en til at overtage Volle Paridons plads.

Men der ér blevet gjort alt tænkeligt muligt for at holde familielægehuset i Tappernøje i live, forsikrer Nicolai Nicolaisen (S), der er formand for det nære sundhedsudvalg i Region Sjælland.

Læge i Tappernøje
Læs også
190 borgere står helt uden læge efter lukning af praksis: - De ældre har tabt
Læge i Tappernøje
Læs også
190 borgere står helt uden læge efter lukning af praksis: - De ældre har tabt

- Vi har gjort alt for at undgå det. Vi er gået sammen med lægen og har prøvet at få en anden praktiserende læge, men det har bare ikke været muligt at afsætte den, siger han. 

Det betyder, at familielægens 1.450 patienter nu skal have en ny læge, og for mange af dem vil der være langt at køre for at nå frem. Mange af de nærliggende læger har nemlig helt lukket for tilgang af patienter.

- Vi har også prøvet at gå til de nærmeste praktiserende læger i Præstø og sige, at her er cirka 1.100 patienter, som vi skal have afsat, men alle læger – også i Præstø – havde lukket, siger Nicolai Nicolaisen.

Regionen støtter op

Og problemet med at få en ny læge til at overtage praksissen i Tappernøje bunder i lægemangel, siger udvalgsformanden.

quote Vi vil gøre alt, hvad der er menneskeligt muligt. Region Sjælland er parat til at gå forrest

Nicolai Nicolaisen (S), udvalgsformand, Region Sjælland

- Lægerne bliver ældre og ældre, og borgerne bliver ældre, og presset bliver større. De folk, der bliver uddannet til praktiserende læger, er i højere grad interesseret i at arbejde på sygehusene, så der er en masse ting, der er imod lægerne i lokalområdet, siger han.

- Yngre læger er også mere interesserede i at komme i lægehuse, hvor der er terapeuter og andre kollegaer. Det har man ikke i lokalområdet.

Men det er meget vigtigt for regionen at støtte op om de lokale læger.

Søren Ryes Høy
Læs også
Familielæge lukker: 300 patienter risikerer at få 20 kilometer til lægen
Søren Ryes Høy
Læs også
Familielæge lukker: 300 patienter risikerer at få 20 kilometer til lægen

- Vi støtter lægehuse, og vi støtter, at folk får læger ud i lokalområdet. Vi vil gøre alt, hvad der er menneskeligt muligt. Region Sjælland er parat til at gå forrest, siger Nicolai Nicolaisen.

Elektronisk løsning er en mulighed

Det kan blandt andet være ved at lave en mere elektronisk løsning, siger udvalgsformanden. 

- Man kan tænke, at der måske sidder en sygeplejerske her, der kender patienterne, og hun har så forbindelse til en læge over nettet. Det vil være det samme, som at lægen er inde ved siden, for det skal ikke bare være en Skype-forbindelse, men en superforbindelse, siger han.

- Man kender det i Sverige, Norge og Finland, og det er noget af det, vi skal diskutere på et udvalgsmøde her i slutningen af august.

En læge i Næstved har sagt ja til at tage de 1.100 patienter fra lægehuset i Tappernøje, som bor i Næstved Kommune. De resterende 300, der bor udenfor kommunegrænsen, skal selv gå ind at vælge en læge på Borger.dk. Hvis ikke de selv henvender sig, tildeler kommunen dem en fra starten af august.


Nyhedsoverblik