Region Sjælland i top med hussalg

Der var stor fremgang i salget af boliger i 2017. Især kommuner udenfor de store byer oplevede stigninger i salget af boliger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der blev solgt mange flere huse i 2017 end i 2016 – og den største stigning i salget var i kommunerne udenfor de store byer.

Det oplyser Boligsiden.dk på baggrund af en analyse af tallene.

Der blev sidste år solgt knap 48.000 huse i Danmark – omkring ti procent mere end året før. Det er femte år i træk at boligsalget går frem.

- Stigningen er størst i Region Midtjylland og Region Sjælland, men generelt er de opadgående kurver nået ud i alle afkroge af landet, og de tre andre regioner er ikke langt efter. På kommunalt plan er de største stigninger i så forskellige egne af landet som Ishøj, Svendborg, Odder, Bornholm og Vesthimmerland. Det viser, hvor stor optimisme der er på markedet, og hvor bredt forankret væksten er, siger Birgit Daetz.

Det er især udenfor de store byer, at salget rykker.

- Den helt store overskrift for 2017 er, at vi ser mere aktivitet længere væk fra de store byer end tidligere. Der er en status quo på hushandler i Københavns Kommune, der er stor aktivitet på Vestegnen, og flere kommuner længere ude endnu hitter også blandt boligkøberne. Det drejer sig blandt andet om Faxe og Sorø, og i kommuner som Odder tæt på Aarhus og Lejre tæt på Roskilde, siger Birgit Daetz.


Nyhedsoverblik