Region Sjælland får sin egen lægeuddannelse

Et bredt flertal i regionsrådet er gået sammen om at lave en ny lægeuddannelse i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal laves en lægeuddannelse i Region Sjælland.

Det har politikerne i regionsrådet besluttet som led i budgetforliget. Det meddeler de i en pressemeddelelse. Bag aftalen står alle partier i regionsrådet, bortset fra Liberal Alliance og Enhedslisten.

Beslutningen indebærer, at der oprettes en kandidatuddannelse til læge som en satellitafdeling af Københavns Universitet.

- Vi gør det i samarbejde med Københavns universitet – og vi vil fokusere på at få lavet den afsluttende del af lægeuddannelsen placeret i Region Sjælland. Målet er, at vi får flere unge læger til at slå sig ned her i Region Sjælland, siger regionsformand Jens Stenbæk til TV ØST.

Han oplyser, at han håber at uddannelsen kan komme igang omkring 2018 eller 2019.

Etableres med universiteter

Konkret skal den nye uddannelse placeres omkring Sjællands Universitetshospital i Køge, og giver medicinstuderende på den sidste del af universitetsuddannelsen mulighed for at studere i Region Sjælland.

I praksis vil en del af deres uddannelse stadig skulle foregå i København, men en del undervisning kommer så til at foregå i Køge eller øvrige hospitaler i Region Sjælland. 

140303_blodproverobot.jpg
Læs også
Lægemangel: Stort millionbeløb skal trække personale til sygehus
140303_blodproverobot.jpg
Læs også
Lægemangel: Stort millionbeløb skal trække personale til sygehus

- Der er ikke tale om en helt ny lægeuddannelse. Det er målet på sigt, men det ville kræve, at der åbnes op for at uddanne flere læger på landsplan. Det er noget, som vi vil bede politikerne i Folketinget kigge på, siger regionsformanden.

Som led i arbejdet på at sikre sin egen lægeuddannelse og sikre en større faglighed vil Region Sjælland etablere et universitetskonsortium sammen med blandt andet Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Københavns Universitet, DTU og professionshøjskolen Absalon. Konsortiet skal understøtte forskningssamarbejde og karriereveje for forskere med både mellemlange og lange videregående sundhedsuddannelser.


Nyhedsoverblik