Regeringen vil sætte hæren til at passe på grænsen

Regeringen vil ifølge TV2 indsætte militær på grænsen. Så må de droppe andre militæropgaver, siger soldaterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen vil lade militæret overtage dele af arbejdet med grænsekontrollen samt andre bevogtningsopgaver, erfarer TV2 før fremlæggelsen af planen fredag.

Med forbehold for, at han ikke kender planens detaljer, erklærer Jesper K. Hansen sig skeptisk. Han er formand for Forsvarets største fagforening, Centralforeningen for stampersonel:

- Hvis politikerne beslutter sig for det, så stiller vi os jo ikke op og siger nej. Så løser vi opgaven.

- Men jeg vil bare sige, at vi ligesom politiet er presset. Der står ikke en hel bunke af os og venter på at få nye opgaver fra politikerne, siger han til Ritzau.

Plan fremlægges fredag

Ifølge TV2 vil regeringen fremlægge planen for at indsætte hæren ved grænsen i løbet af fredagen.

Det er uvist, hvornår eller hvor mange betjente regeringen vil lade udskifte med soldater. Men det sker ifølge TV2 for at kunne frigøre politiressourcer - blandt andet til den verserende bandekonflikt i Aarhus og København.

- Hvis politikerne vil sætte Forsvaret ind, så er det fint nok. Men jeg har bare ikke fantasi til at se, hvor de skulle skaffe ressourcerne fra.

- Er det redningshelikopteren, afvisningsberedskabet eller sejladsen ved Grønland, vi skal droppe? Det må have en konsekvens, hvis vi skal træde til i større målestok.


Nyhedsoverblik