Regeringen vil investere en kvart milliard i flådestation

I dag præsenterer regeringen sit udspil til et forsvarsforlig, hvor en investering til flådestationen i Korsør på en kvart milliard er på dagsordenen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når regeringen i dag onsdag præsenterer sit udspil til et forsvarsforlig for 2018-23, bliver det med forslag om investeringer på Flådestation Korsør for en kvart milliard kroner samt en forøgelse af antallet at værnepligtige, som alt andet lige vil gavne Gardehusarkasernen i Slagelse.

Det skriver Sjællandske.

I hvert fald vil al tale om mulig nedlæggelse af regimenter og lignende forstumme, erfarer Sjællandske.

LA: Det er positivt

quote Det betyder, at vi på vores kaserne i Slagelse kan få endnu flere, end vi har i dag

Villum Christensen (LA), byrådsmedlem og forsvarsordfører på Christiansborg

Udspillet fra regeringen, som præsenteres i Spejlsalen på Christiansborg klokken 11.45, indeholder angiveligt en udvidelse af inderhavnen og dermed kajanlægget i Korsør for mellem 200 og 350 millioner kroner, eftersom investeringsstoppet, som blev besluttet under forhandlingerne til det forrige forlig, nu skrottes.

Ifølge centrale kilder er Korsør udset til i fremtiden at huse en af Forsvarets tekniske skoler, men også på værnepligtsfronten ser det ud til, at en oprustning kan komme på tale. Også lokalt.

Det samlede antal på i dag 4.600 forventes at blive øget med 500. Det vel at mærke i form af frivillige, hvilket Liberal Alliance har talt for.

- Det betyder, at vi på vores kaserne i Slagelse kan få endnu flere, end vi har i dag. Det er positivt. Men samtidig får vi også »tvangen« ud af værnepligten. Det skal ikke være en pligt, men en ret, mener Villum Christensen (LA), byrådsmedlem og forsvarsordfører på Christiansborg.

Vigtige arbejdspladser

quote Det er også store og vigtige arbejdspladser - ikke kun inden for kommunen, men også for mange i lokalområderne

Knud Vincents, Venstres gruppeformand

Venstres gruppeformand, Knud Vincents, er også meget begejstret ved udsigten til investeringer på flere fronter. Forsvarsforliget er nemlig ikke kun vigtigt for den militære udvikling og Danmarks involvering i de internationale opgaver, landet har med Nato, lyder det.

- Det er også store og vigtige arbejdspladser - ikke kun inden for kommunen, men også for mange i lokalområderne, siger Knud Vincents, som qua sin rolle i Venstres forretningsudvalg har arbejdet hårdt i kulissen. Særligt med partifællen, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, der tidligere - i et svar til Folketinget - meldte ud, at der var udsigt til investeringer netop i Slagelse Kommune.


Nyhedsoverblik