Regeringen opretter arbejdsgruppe mod menneskehandel efter flere sager fra Holbæk

I alt 74 personer har ifølge Center mod Menneskehandel været ofre for menneskehandel til tvangsarbejde i Danmark fra 2009 til november 2018. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Udnyttelse af udlændinge på det danske arbejdsmarked skal stoppes. Det mener regeringen, der har besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe.

Den nye arbejdsgruppe mod menneskehandel skal analysere problemerne, komme med anbefalinger til løsninger og fremlægge arbejdet i maj måned.

Det skriver Fagbladet 3F.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) kom med udmeldingen på et samrådsmøde onsdag i Folketinget.

Det er nogle meget alvorlige problemer og sager

Troels Lund Poulsen (V), beskæftigelsesminister

Ministeren var indkaldt til mødet på grund af Fagbladet 3F og DR's afsløringer i begyndelsen af februar af, at tre rumænere og tre pakistanere ifølge Socialstyrelsens Center mod Menneskehandel har været udsat for menneskehandel til tvangsarbejde på byggepladser i Holbæk.

- Det er nogle meget alvorlige problemer og sager, som vi har set gengivet i Fagbladet 3F og i udsendelser på tv. Jeg tror, at vi alle er enige om, at de forhold, der skildres i de omtalte sager, er fuldstændig uacceptable. Jeg kan ikke skarpt nok tage afstand fra, at sårbare grupper på arbejdsmarkedet udnyttes af kyniske bagmænd, siger Troels Lund Poulsen.

74 harværet ofre for menneskehandel og tvangsarbejde

Beskæftigelsesministeren gav på mødet ifølge Fagbladet 3F udtryk for, at der de seneste år har været tale om stigende udfordringer med uacceptabel behandling af udenlandske medarbejdere i Danmark.

Det er fuldstændig utroligt, at vi her midt i vores trygge, danske velfærdssamfund skal se mennesker blive behandlet som det, vi vel nærmest kan kalde slaver

Karsten Hønge (SF), beskæftigelsesordfører

- Man må konstatere, at der er stigende udforinger inden for nogle sektorer. I min verden ser vi nogle eksempler, som vi bliver nødt til aktivt at forholde os mere offensivt til, end vi har set tidligere. Og det er også det, vi har givet udtryk for her på samrådet, sagde Troels Lund Poulsen.

I alt 74 personer har ifølge Center mod Menneskehandel været ofre for menneskehandel til tvangsarbejde i Danmark fra 2009 til november 2018.

Men samtidig er ikke en eneste bagmand ifølge Fagbladet 3F blevet dømt for menneskehandel til tvangsarbejde.

- Det er fuldstændig utroligt, at vi her midt i vores trygge, danske velfærdssamfund skal se mennesker blive behandlet som det, vi vel nærmest kan kalde slaver, sagde Karsten Hønge (SF), beskæftigelsesordfører.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App