Regeringen giver millioner til pædagoguddannelse: - Det er afgørende for vores børns fremtid

Pædagoguddannelsen i hele landet får tilført 127,5 millioner kroner. Foto: Colourbox

Pædagoguddannelsen får tilført flere millioner kroner ekstra fra regeringen. Det er til stor glæde for vores børns fremtid, mener Absalons rektor.

Pædagoguddannelsen i hele landet får nu tilført 127,5 millioner kroner. Det kunne uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen offentliggøre i dag.

Og det er en besked, der vækker glæde på Professionshøjskolen Absalon. Absalon uddanner pædagoger i Nykøbing Falster, Slagelse, Roskilde og Vordingborg.  

- Det er en meget glædelig nyhed, at ministeren nu tilfører ekstra midler til uddannelsen, siger Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon.   

- Der efterspørges i høj grad dygtige pædagoger, og det er altafgørende for vores børns fremtid – og dermed også for udviklingen i hele Region Sjælland, siger Camilla Wang og understreger, at hun ser beslutningen som en stor – og tiltrængt – anerkendelse af pædagogernes rolle.  

Regner med, at besparelser fjernes

Uddannelsesinstitutionerne i Danmark har de seneste år sparet to procent af budgettet hvert år med regeringens omprioriteringsbidrag. Besparelserne har flere steder betydet store nedskæringer og flere fyringer.

For at de mange millioner reelt skal have effekt, må vi dog regne med, at de to procent besparelser vi er pålagt også fjernes

Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon

- For at de mange millioner reelt skal have effekt, må vi dog regne med, at de to procent besparelser vi er pålagt også fjernes - ellers bliver det svært at opnå et løft af uddannelsen. Men det har regeringen jo også stillet i udsigt, siger rektor Camilla Wang.

- Antallet af børn i Danmark er stigende, og det er manglen på pædagoger også. Det er en udvikling, vi hos Absalon er meget opmærksomme på og har arbejdet på at vende gennem længere tid. Der er ingen tvivl om, at de senere års besparelser har ramt pædagoguddannelsen hårdt, men det kan vi gøre noget ved nu, siger Camilla Wang.

Flere undervisningstimer til de studerende

De 127,5 millioner kroner fordeles blandt de professionshøjskoler, der uddanner pædagoger, og de skal bruges til indsatser, der løber i perioden 2019-2022.

Med de nye midler kan Absalon for eksempel tilbyde flere undervisningstimer til de studerende

Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon

Det er op til uddannelserne selv at vurdere, hvordan de ekstra penge bruges bedst.

- Med de nye midler kan Absalon for eksempel tilbyde flere undervisningstimer til de studerende, ligesom vi også kan have mindre hold og give de studerende mere feedback, så de bliver endnu dygtigere, uddyber rektor Camilla Wang.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App