Regeringen forlænger ordning til uddannelse af flygtninge

Ramzam Ali fra Kalundborg er en af de elever, der har gået på integrationsuddannelsen. Foto: Kevin Rasmussen

Uddannelsen IGU skal fortsat hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Ordningen forlænges indtil sommeren 2022.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har i dag indgået en aftale om at forlænge den såkaldte Integrationsgrunduddannelse (IGU), der siden 2016, med en blanding af praktik og skoleundervisning, har været med til at åbne døren for flygtninges vej til arbejdsmarkedet. Det skriver brancheorganisationen Tekniq i en pressemeddelelse.

Uddannelsesordningen er blevet forlænget, så den løber frem til 30. juni 2022.

- Vi har alle et ansvar, når det gælder om at styrke integrationen af flygtninge - ikke mindst på arbejdsmarkedet. Men samtidig er det vigtigt, at flygtningene rent fagligt er klædt på til at træde ind i virksomhederne i for eksempel installationsbranchen, hvor netop de faglige kompetencer er ekstremt vigtige, siger Tina Voldby, der underdirektør i organisationen Tekniq, der repræsenterer de danske el- og vvs-installationsvirksomheder.

Det glæder underdirektøren, at ordningen om integrationsuddannelsen er blevet forlænget.

- Det er vigtigt, at IGU'en er blevet forlænget, så den kan være med til at klæde flygtningene på i en grad, så de får mulighed for at blive en aktiv og værdiskabende del af et arbejdsmarked, som de ellers traditionelt har haft svært ved at komme ind på, siger Tina Voldby.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App