Redningsmand rystet - fandt kattekillinger efterladt i skraldespand

Autoredder Anders Jørgensen fik et chok, da han blev kaldt ud for at hjælpe kattekillinger i nød.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Præcisering: Efter artiklens udgivelse er vi blevet gjort opmærksom på, at killingerne ikke blev fundet i en spand, men i en hæk. Killingerne blev derefter sat ned i spanden, så der var styr på dem. Det skriver Folketidende.

Tre kattekillinger efterladt i en skraldespand og uden nogen form for mulighed for at komme ud eller væk.

Det var synet, der mødte autoreder Anders Jørgensen, da han forleden blev kaldt til en opgave ved Nakskov fra Lolland-Falster Autohjælp. Opgaven var at bringe killingerne til Dyrenes Beskyttelses internat på Falster.

- Killingerne lå alene i skraldespanden og var tilsyneladende blevet overladt til en skæbne, der meget vel kunne ende med en død som følge af sult eller tørst, fortæller Anders Jørgensen til TV2 ØST.

quote Lad være med at efterlade dem i en situation, hvor der er risiko for en langsom og smertefuld død

Anders Jørgensen, autoredder, Lolland-Falster Autohjælp

Der var tale om tre helt små kattekillinger med blå øjne – en rød og to sorte og meget små katte.

- Jeg blev simpelthen så sur over, at kattene blev efterladt. Det er ikke i orden. Kan du ikke længere have en kat, så kontakt et internat eller få den aflivet. Lad være med at efterlade dem i en situation, hvor der er risiko for en langsom og smertefuld død, siger han.

Facebookopslag set af 86.000

Anders Jørgensen lod sin vrede skinne igennem, da han beskrev sin oplevelse på Facebook.

Hans opslag er i skrivende stund set af 86.000 personer, og flere end 1400 mennesker har liket eller reageret på anden vis. Normalt bliver opslag fra det lille autohjælpsfirma set af omkring 100 mennesker.

- Det er godt at vide, at der er så mange der bekymrer sig om kattene. Mine børn har også katte, og det gør altså ondt, når nogen i tankeløshed overlader dyr i en så farlig situation, siger han.

Artiklen fortsætter efter facebook-opslaget.

Han er dog overrasket over de stærke reaktioner, som opslaget har udløst.

- Nogen har taget sagen i egen hånd og har verbalt overfaldet den lokale campingplads, der fandt kattene og ringede efter hjælp. Det eneste, de har gjort, var at tage kattene ind og sikre dem varme, indtil hjælpen nåede frem. Jeg synes ikke, at det er så rart, når folk selv drager konklusioner og agerer på det på nettet, siger han.

Kattene har det godt

De tre katte blev efterfølgende kørt til Dyrenes Beskyttelses internat i Stubbekøbing, Falsters Internat.

- De har det heldigvis godt. De skal til dyrlæge på tirsdag og om alt går godt så i familiepleje. Men vi venter ingen problemer, siger internatsleder Gitte Petersen.

quote Vi ser næsten dagligt katte eller kattekillinger, der efterlades hjælpeløse i marker eller på rastepladser

Gitte Petersen, internatsleder, Falsters Internat, Dyrenes Beskyttelse.

Hun fortæller, at der er tale om tre meget små kattekillinger på omkring fire uger.

- De er sunde og velnærede og har det godt. Men det er klart, at når de er så små, så burde de være sammen med deres mor, siger Gitte Petersen.

Normalt bliver killinger sammen med deres mor indtil de er mindst tre måneder gamle.

Artiklen fortsætter under billedet.

Killingerne er meget små, men har det godt, oplyser Falsters Internat.
Killingerne er meget små, men har det godt, oplyser Falsters Internat. Foto: Anders Jørgensen

Gitte Petersen fortæller, at det langt fra er usædvanligt at se efterladte katte. Hun understreger dog, at det ikke er sikkert, at det er mennesker, der bevidst har bragt disse katte i nød.

- Det kan måske lyde tænkt, men killingerne kan godt være endt i skraldespanden af egen hjælp. Det kan være, at missemor har undersøgt skraldespanden, og at ungerne så er hoppet efter henne, men har så ikke har kunnet komme op ad spandens sider igen. Killingerne er lidt vilde og er ikke helt vant til at være sammen med mennesker, så det kan måske støtte den teori. Det er i hvert fald en mulighed, der ikke kan udelukkes, siger hun.

quote Stigningen i antallet af indleverede hjemløse katte er på omkring 65 procent på ét år

Gitte Petersen, internatsleder, Falsters Internat, Dyrenes Beskyttelse

Hun understreger dog, at rigtig mange katte hvert år efterlades i uheldige situationer.

- Vi bliver forargede hver dag, over det, som vi ser. Vi ser næsten dagligt katte eller kattekillinger, der efterlades hjælpeløse i papkasser eller poser, efterladt for eksempel i marker eller på rastepladser. På den måde kan man sige, at de tre killinger her er meget heldige. De blev fundet i tide, før de led overlast, siger hun, og peger på både regn, blæst og kulde som potentielle farer for killingerne her i efteråret. De har nemlig ikke fedtlag eller pels til at stå imod det.

Stor stigning i kattehenvendelser

Gitte Petersen fortæller, at Falsters Internat og andre internater over hele landet det seneste år har oplevet en kæmpe stigning i antallet af hjemløse katte.

- Stigningen i antallet af indleverede hjemløse katte er på omkring 65 procent på ét år. Det er den største stigning i de 20 år, vi har haft et internat her på Falster, siger hun.

Læs også
Forening har reddet over 1.000 katte på fire år
Læs også
Forening har reddet over 1.000 katte på fire år

Hun har en teori om, at stigningen kan forbindes til en periode i 2018, hvor p-piller til katte var i restordre. Det kan have fået bestanden af hjemløse katte til at vokse meget, mener hun.


Nyhedsoverblik