Rapport: Børn i kristne miljøer føler sig underlagt social kontrol

Børns Vilkår møder børn fra lukkede kristne miljøer, der er underlagt familien i forhold til adfærd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Børn og unge fra kristne miljøer ringer til Børnetelefonen, fordi de føler sig underlagt social kontrol. Det viser en ny rapport fra Børns Vilkår, skriver Kristeligt Dagblad.

Børns Vilkår har i rapporten analyseret 459 samtaler om negativ social kontrol på Børnetelefonen og i Børns Vilkårs særlige bisidderordning. De fleste opringninger kommer fra muslimske børn, men en ikke ubetydelig del af henvendelserne stammer fra børn i kristne miljøer, lyder det fra Børns Vilkår.

Organisationen har dog ikke har nogen præcis optælling af andelen af børn fra henholdsvis kristne og muslimske miljøer. I rapporten optræder udsagn fra børn og unge, hvis familier er knyttet til blandt andet Jehovas Vidner, Mormonkirken, Luthersk Mission og Indre Mission, og det er et problem, der kan skade børnene for livet og som der hidtil har været meget lidt fokus på, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Kristeligt Dagblad har blandt andet talt med Indre Mission, som ikke kan genkende billedet af Indre Mission som en lukket bevægelse. Indre Missions generalsekretær, Jens Medom Madsen, fortæller dog, at de tager stærkt afstand fra den negative sociale kontrol.


Nyhedsoverblik