Ræs i Rødby - stor opbakning til nyt anlæg

Ét år gammelt anlæg i Rødby lagde asfalt til hård konkurrence. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

Go-Kart anlæg i Rødby stod distancen, da der blev kørt 3. afdeling af Dansk Super Kart.

Rødby Go-Kart Klub har sat Lolland på kortet indenfor både dansk og international motorsport. I denne weekend lagde klubbens nye anlæg baner til 3. afdeling af Dansk Super Kart.

- Vi er meget stolte over, at organisationer som Dansk Super Kart vil komme og lægge deres eliteløb på den her bane. Vi synes selv, at vi har Danmarks bedste bane, siger Peder Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Rødby Go-Kart Klub.

Vi har Danmarks bedste bane, siger Peder Madsen. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

Nyt anlæg af høj kvalitet

Go-Kart anlægget er kun et år gammel og blev indviet sidste år. I forbindelse med byggeriet til Femernforbindelsen skulle klubbens gamle anlæg nemlig eksproprieres, og da Rødby Go-Kart Klub skulle bygge en ny, valgte de at gå hele vejen og bygge et idrætsanlæg af internationale dimensioner.

- Vi havde høje ambitioner fra starten, det skulle være af høj kvalitet, og vi konsulterede nogle af de bedste banebyggere i verden. vi har været i gang i mange år og med det lokale engagement her og hårdt arbejde, er det lykkedes os. Det er en stor ting for os, siger Peder Madsen.

Vi havde høje ambitioner fra starten, det skulle være af høj kvalitet, og vi konsulterede nogle af de bedste banebyggere i verden. vi har været i gang i mange år og med det lokale engagement her og hårdt arbejde, er det lykkedes os. Det er en stor ting for os. 

Peder Madsen, bestyrelsesmedlem, Rødby Go-Kart Klub

Banen er nøje udtænkt med niveauforskelle og udfordrende sving og overholder alle internationale regler, der stilles til et moderne motorsportsanlæg. 

- Vi har haft følere ude fra det tyske Motorsportsforbund om, at de måske vil komme herop og køre et af deres mesterskabsløb, og vi har også kontakt til det internationale motorsportsforbund, om at de vil lægge nogle internationale mesterskaber her. Det er vi meget stolte af, fortæller Peder Madsen.

Flere lokale kørere

Til 3. afdeling af Dansk Super Kart var der også lokale kørere fra Rødby Go-Kart Klub. En af dem er Kasper Hansen.  

Kasper Hansen kører for Rødby Go-Kart Klub. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

- Det er dejligt med noget konkurrence, det er nok det arrangement i Danmark, hvor konkurrencen er hårdest. Det er meget fedt og dejligt, at der er så stor opbakning til vores nye anlæg, og så er det altid dejligt at køre på hjemmebane.

Mange frivillige

Til dette arrangement var der ca. 30 frivillige hjælpere, som blandt andet kommer fra Rødby Go-Kart Klub og nogle venne-klubber. Og den store opbakning er en af grundene til, at hovedarrangøren valgte banen i Rødby til weekendens løb. 

- Der er stor opbakning hernede fra området. Jeg tror godt, de kan lide, at vi kommer, og vi kan vildt godt lide at være her. Det er fantastisk den hjælp, vi får, siger Peter Dyhr, der er afviklingsansvarlig hos Dansk Superkart. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App