Radikal politiker chokeret over racistisk budskab på motorvejsbro - nu er det fjernet

"Muslim go home", har ukendte personer skrevet på en bro over motorvejen ved Ringsted. Foto: Zenia Stampe

”Muslim go home” står der ved en motorvejsbro ved Ringsted. Skræmmende og racistisk, mener Zenia Stampe (R)

Da den radikale politiker Zenia Stampe i dag kørte forbi Ringsted, så hun et syn, hun fandt dybt chokerende.

Midt på den gangbro over Vestmotorvejen, som forbinder Benløse med resten af Ringsted, står der nemlig Muslim go home med store bogstaver. Et budskab, som ryster den radikale profil.

Det er ekstremt skræmmende og intimiderende. Der er så mange, der kører der hver dag og skal se det

Zenia Stampe (R)

- Jeg tænkte det er løgn. Det var min mand, der sad med i bilen, der lagde mærke til det, og jeg turde næsten ikke tro på det. Men det kunne jeg jo se selv, for det står på begge sider af broen, fortæller Zenia Stampe til TV2 ØST.

Hun er rystet over, at nogen kan finde på et at skrive sådan et budskab.

 - Det er ekstremt skræmmende og intimiderende. Der er så mange, der kører der hver dag og skal se det, ikke mindst danske muslimer, som skal føle sig hetzet og uvelkomne i Danmark. Det synes jeg ikke hører nogen steder hjemme, siger Zenia Stampe til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

Buskaber hører ingen steder hjemme i Danmark, mener Zenia Stampe, som håber, at det bliver fjernet hurtigst muligt. Foto: Zenia Stampe

Sammenligner med Juden raus

I et opslag på Facebook sammenligner hun det med, da der i nazityskland blev skrevet Juden raus, eller da der i raceadskillens tid i USA blev skrevet no blacks. Den slags budskaber hører dog ikke hjemme i Danmark, mener Zenia Stampe.

- De skal ikke have lov til på den måde at intimidere danske muslimer. De må mene, hvad de vil, men på den måde at føre åbenlys hetz, det synes jeg ikke vi kan vende det blinde øje til, siger Zenia Stampe.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

Hun frygter, at vi kommer til at se flere eksempler på budskaber som det, hun i dag oplevede ved Ringsted.

- Derfor er det også vigtigt, at vi, hver gang vi ser det, får lagt klar af stand til det, så de muslimer, der måtte møde det ved, at der er et stort flertal af danskerne, som støtter dem og er parate til at stå vagt om, siger Zenia Stampe.

Zenia Stampe har nu kontakt Vejdirektoratet og Ringsted Kommune i håbet om, at budskabet på broen kan blive fjernet.

Af hjertet tak

Tirsdag skriver Zenia Stampe på sin Facebook-profil, at teksten med Muslim go home er blevet fjernet.

- Af hjertet tak til Ringsted Kommune for at reagere så hurtigt. De racistiske slagord på motorvejsbroen er nu fjernet, det har de her til morgen skrevet til mig. Det er sådan, Danmark skal være, skriver hun.

For had må aldrig, aldrig normaliseres. Det har vi set i andre lande og i andre historiske perioder. Når hadet bliver normalt, bliver det rigtig farligt, tilføjer hun.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App