Pusher lavede grønne uglepiller - nu advarer politiet mod stofferne

Politiet advarer mod de grønne ugler - og alle andre typer ecstasy. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.

En 33-årig mand skal tilbringe sommeren i fængsel, efter han i foråret blev anholdt med en større mængde narko på sig.

Der bliver ikke meget sjov ud af sommeren for en 33-årig mand fra Ringsted, der i marts blev anholdt i sin bolig.

Den 33-årige mand kommer nemlig til at tilbringe sommeren bag tremmer efter at have fået narkodom for at ligge inde med en større mængde narkotika i sit hjem.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet var ude for at undersøge en anmeldelse om et muligt indbrudsforsøg, da de mødte den 33-årige mand, der inviterede politiet indenfor.

Den unge mand var dog nervøs over politiets tilstedeværelse og forsøgte at skaffe sig af med en pakke, der indeholdt narko. Sammen med fund på manden selv kunne politiet efter ransagningen konstatere, at der blev fundet en større mængde ecstasypiller, svampe, LSD, MDMA, hash og ketamin. Desuden fandt politiet et helt lille hjemmelaboratorium med kolber og en vægt.

Disse piller indeholder for det meste samme aktive stof som ecstasy, men man kan aldrig være sikker på indholdet

Kim Lech, politikommissær, Midt- og Vestsjællands Politi

Lavede piller derhjemme

Det største fund hos manden var 300 grønne ecstasy-piller formet som en ugle, der mest af alt ligner bolsjer solgt til børn.

Under retssagen erkendte manden, at pillerne var fremstillet med henblik på videresalg, og det får efter dommen politiet til at advare både unge og forældre mod pillerne:

- Vi vil kraftigt advare mod, at man køber og indtager de såkaldte "uglepiller". Disse piller indeholder for det meste samme aktive stof som ecstasy, men man kan aldrig være sikker på indholdet, siger politikommissær Kim Lech, der er leder af specialpatruljen hos Midt- og Vestsjællands Politi, hvor sagen har været behandlet.

Han oplyser, at advarslen gælder alle typer ecstasy.

- Vi har haft flere eksempler på, at unge mennesker har været i livsfare efter at have indtaget ecstasy. Derfor vil jeg opfordre forældre til at tage en snak med deres børn om farligheden ved sådanne piller, siger Kim Lech.

Den 33-årige mand er blevet idømt en fængselsstraf på ni måneders fængsel. Desuden skal han nu betale sagens omkostninger.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App