Protestgruppe: Åbningen af Tølløsebane er en bittersød glæde

Dagens åbning af Tølløsebanen er en blanding af både glæde og kritik fra gruppen Bevar Tølløsebanen, som længe har kæmpet for togstrækningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Judy Olsen har ventet 11 måneder på, at togene igen skal køre på strækningen mellem Skellebjerg og Slagelse.

Hun er medlem af Bevar Tølløsebanen,  som længe har kæmpet for togstrækningen. Alligevel var det en blandet fornøjelse for hende, da banen i dag åbnede.

- Jeg tror, at det er det massive pres fra befolkningen og borgerne, der har gjort at toget er kommet til at køre igen. Det er hverken regionens eller Movias skyld, siger Judy Olsen til TV ØST.

Sammen med andre medlemmer af gruppen var hun mødt op på Ruds Vedby Station for at se togene genoptage kørslen på strækningen.

quote Regionsrådet har været utrolig længe om at tage beslutningen. Pengene var der jo helt fra start af, og jeg synes, at den udsættelse, der har været. Det er for dårligt

Bodil Dalbro, medlem af Bevar Tølløsebanen

- De har lavet alle mulige gadedrengestreger, og derfor kommer jeg i dag, fordi jeg simpelthen ikke vil høre mere. Jeg vender ryggen til dem, når de går, siger Judy Olsen.

En lang og sej kamp

Det har ikke ligefrem kørt på skinner for Tølløsebanen.

Politikerne i Region Sjælland har tidligere meldt ud, at det ikke var sikkert at der ville komme til at køre tog strækningen i fremtiden. Dels var regionen i tvivl om det statslige tilskud, og samtidig skulle regionen spare.

En opgørelse viste samtidig, at busdrift ville være langt billigere end togdrift på strækningen.

Efterfølgende blev regionen pålagt af regeringen at varetage renoveringen af togdriften på Tølløsebanen, men da havde regionen ladet skinnerne forfalde så længe, at det ikke længere var forsvarligt at køre tog på strækningen.

Protestgruppen: Det er for dårligt

Siden januar har der derfor været indsat togbusser mellem Skellebjerg og Slagelse, og det fik protestgruppen til at indsamle underskrifter.

Den dag i dag forstår gruppen ikke, hvorfor de skulle undvære deres tog så længe.

- Regionsrådet har været utrolig længe om at tage beslutningen. Pengene var der jo helt fra start af, og jeg synes, at den udsættelse, der har været. Det er for dårligt, siger Bodil Dalbro, der er medlem af Bevar Tølløsebanen.

Kritik fra Enhedslisten

Protestgruppens kritik bakkes også op af Enhedslistens Eva Flyvholm.

- Der er mange politikere i regionen, som skulle skamme sig over, at man ikke har sat gang i det her noget før. Vi foreslog for to år siden at bevare Tølløsebanen, og det blev stemt ned, siger Eva Flyvholm til TV ØST og tilføjer:

- Jeg er glad for, det er lykkedes nu. Men jeg synes nok, at det burde være Bevar Tølløsebanen og nogle af de andre gode folk, der har kæmpet for skinnerne, som skulle fejres i dag.

Til den kritik svarer regionen, at vejen frem til finansiering af projektet både har været lang og sej, og at det har været årsagen til, at der skulle gå så længe, før toget igen kom tilbage på skinnerne.


Nyhedsoverblik