Professionshøjskoler gav ledere ulovlig høj løn

Professionshøjskolen Absalon har udbetalt meget mere i cheflønninger i 2016, end man har ret til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

University College Sjælland, der i dag hedder Professionshøjskolen Absalon, udbetalte i 2016 langt mere i cheflønninger, end man har ret til.

Det fremgår af Rigsrevisionens gennemgang af statens regnskab for 2016, hvor også professionshøjskolen UCC får kritik. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

UCSJ udbetalte dobbelt så meget, som skolens cheflønspulje på 1,8 millioner kroner giver mulighed for, mens UCC har udbetalt 1,2 millioner kroner oven i skolens samlede cheflønspulje på 3,3 millioner kroner.

quote Vi vil meget gerne løse situationen, men cheflønpuljen er, som vi ser det, ikke tidssvarende

Søren Lind Christiansen, professionshøjskoledirektør

Arbejder på at finde en løsning

Rigsrevisionen opfordrer Uddannelses- og Forskningsministeriet til at sikre, at professionshøjskolerne overholder cheflønsaftalen.

Det er ministeriet, som fastsætter hvor mange offentlige chefer i uddannelses- og forskningsinstitutioner, der må ansættes i de høje lønrammer - fra lønramme 37 og opefter.

Professionshøjskoledirektør Søren Lind Christiansen understreger, at Professionshøjskolen Absalon arbejder på at finde en løsning.

- Vi vil meget gerne løse situationen, men cheflønpuljen er, som vi ser det, ikke tidssvarende. Vi er nødt til at betale, så det kan lade sig gøre at rekruttere, og reglerne er så at sige blevet overhalet inden om af markedskræfterne, siger Søren Lind Christiansen, der har indtryk af, at Absalon og UCC bestemt ikke er alene om udfordringerne.

quote Alle hos os er ansat på almindelige kontraktvilkår, og det kan man ikke lige sådan ændre

Søren Lind Christiansen, professionshøjskoledirektør

I dialog med styrelse om sagen

Men muligvis benytter flere professionshøjskoler såkaldte åremålsansættelser.

- Det vil vi meget gerne undgå, dels fordi det er lidt dyrere, og dels finder vi det ikke hensigtsmæssigt, at ledere har tidsbegrænsede ansættelser. Alle hos os er ansat på almindelige kontraktvilkår, og det kan man ikke lige sådan ændre; der er både nogle retlige vilkår, og så har de faglige organisationer naturligvis også en holdning til, hvilke forhold medarbejderne er ansat under, siger Søren Lind Christiansen.

Professionshøjskolerne er i dialog med Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet om sagen.

- Vi kan løse noget med omplaceringer. Men ellers trækker vi lige vejret og afventer resultatet af overenskomstforhandlingerne her i 2018, som kan ændre vilkårene, siger professionshøjskoledirektøren.


Nyhedsoverblik