Prinsesse Marie i biffen i Vordingborg

Brugerne af Autismecenter Storstrøm ved Vordingborg er hovedpersoner i en ny kortfilm. Prinsesse Marie var med til premieren i Vordingborg i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var en spændt stemning i Biograf Caféen i Vordingborg mandag eftermiddag. Den røde løber var rullet ud til ære for Prinsesse Marie, der skulle til filmpremiere i biografen.

- Det er en særlig dag. Men heldigvis er vi i god tid med forberedelserne, så nerverne er i ro, lød det fra Lone Deleuran, der er direktør i Biograf Caféen.

Klokken 14.05 ankom prinsessen i Krone 10, og så var det ellers hurtigt ind i biografmørket, hvor Vordingborg Kommunes borgmester, Michael Seiding Larsen (V), bød velkommen.

Lokalt autismecenter i fokus

På programmet var den nye kortfilm "Det Digitale Tilbud", der er optaget på Autismecenter Storstrøm.

Den handler om nye digitale hjælpemidler, som nogle brugere har stor glæde af. For eksempel en speciel kalender-app til telefonen.

- Den hjælper mig til at planlægge min hverdag og viser alt, hvad jeg skal i løbet af dagen. Det kan hjælpe mig, hvis jeg en dag skal ud og klare mig selv, fortæller Lau Sunesen, der er bruger af Autismecentret.

Bad om at blive protektor

Filmen har allerede vundet to filmpriser i USA, og det var da også en begejstret prinsesse, der kom ud fra det bløde biografsæde efter den knap 25 minutter lange forestilling.

- Den var rigtig god. Filmen viser, hvor vigtigt det er for mennesker med autisme at bruge digitale værktøjer til at få en bedre hverdag. Så det var meget spændende at se, sagde H.K.H. Prinsesse Marie, inden hun igen forlod Vordingborg.

Prinsessen var til filmpremieren i kraft af sit virke som protektor for Landsforeningen Autisme.

Prinsesse Marie har selv en nevø med autisme og har på eget initiativ henvendt sig til Landsforeningen Autisme for at blive protektor.


Nyhedsoverblik