Prinsesse genindvier Kähler

Prinsesse Marie klippede den røde snor over til genindvielsen af Kählers historiske bygning på Kählersbakken i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De har igennem mere end 140 år været centrum for produktionen af keramik.

Og nu bliver den historiske bygning på Kählersbakken igen centrum for keramik-producenten Kähler Design, der efter en årrække nu flytter hovedkvarteret tilbage til arnestedet.

Kähler startede produktionen på stedet helt tilbage i 1839, og var indtil 1975 ejet af Kähler-familien. Derefter blev selskabet overtaget af Næstved Kommune og Holmegaard Glasværk, som drev virksomheden frem til 2008, hvor Kähler gik konkurs.

- Da jeg overtog Kähler for præcis otte år siden i dag, der var det uden bygningen her. Derfor var jeg glad for, at vi kunne overtage den for  to år siden og i samarbejde med Næstved Kommune har kunne restaurere den, siger Frantz Longhi, der overtog Kähler efter konkursen.

- Det er lidt særligt at vi rykker tilbage til oprindelige lokaler. Normalt rykker virksomheder ud, når de vokser. Vi er vokset ind i vores oprindelige bygninger. Det er noget helt særligt, sagde han til indvielsen.

Glad borgmester

Borgmester Carsten Rasmussen var også glad for, at Kähler vender hjem.

- Kähler betyder utroligt meget for Næstved, og derfor er vi meget glade for, at I har genforenet Kähler brandet og Næstved. På vegne af Næstved og byens borgere; Mange, mange tak til Franz og Kähler for at genskabe disse historiske bygninger i Næstved, sagde borgmesteren i sin tale.

- Jeg flere gange undervejs i jeres arbejde været med inde og se, hvordan historien er væltet frem for hvert lag maling og puds I har fjernet. Jeg kan egentlig koge hele min tal ned til ét ord: Tak, sagde Carsten Rasmussen.

Ud over at være Kählers hovedkvarter, så vil bygningerne fremover indeholde et museum og en butik kun med Kählers design.


Nyhedsoverblik