Præstø-sagen danner grundlag for dom i fyrværkerisag

Retsforløbet efter Præstøulykken har tirsdag været med til at danne grundlag i en retssag om salg af ulovligt fyrværkeri i Retten i Aalborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dommen, som Lundby Efterskoles forstander fik for legemsbeskadigelse, har tirsdag været med til at danne grundlag for en dom af en 30-årig fyrværkerisælger. 

Dermed har retssagen, efter den tragiske ulykke for fem år siden, skrevet sig ind som fremtidigt grundlag i det danske retssystem.

Tre mænd døde nytårsaften 2014-2015 på Hobro-egnen i to ulykker efter at have affyret ulovlige krysantemumbomber. Manden, der har solgt det ulovlige fyrværkeri, er tirsdag eftermiddag blevet dømt for uagtsomt manddrab.

Hans forsvarer mente ikke, at han kunne dømmes for ulykken, eftersom han ikke var til stede, men det skulle ikke fritage ham, argumenterede anklageren.

Ansvaret kan ikke fralægges

Anklageren henviste til Præstø-sagen, hvor forstanderen slet ikke var på arbejde på dagen for ulykken. Selvom han ikke var det, så varetog han et ansvar for ikke at lade eleverne udsætte for fare.

Ligeledes mente anklageren at den 30-årige hovedtiltalte i Aalborg ikke kunne fritages for ansvaret ved ulykken, eftersom han overdrog det farlige fyrværkeri uden ordentlig vejledning.

Dommeren var enig, og blandt andet derfor er den 30-årige nu idømt seks måneders fængsel.


Nyhedsoverblik