Præsten fra Tømmerups ankesag kommer for retten til august

Den tidligere præst fra Tømmerups ankesag kommer for retten til august. Han blev sidste år idømt 10 års fængsel for seksuelle overgreb mod flere børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der kommer til at gå et stykke tid, før den tidligere præst fra Tømmerup, der i november sidste år blev idømt 10 års fængsel for at misbruge sin psykiske overlegenhed og begået seksuelle overgreb mod flere børn, skal i landsretten.

Den 47-årige præst ankede dommen til landsretten, men der kommer til at gå et trekvart år, før han igen kommer for retten.

Det skriver Sjællandske.

- I de her tider, hvor man taler meget om at opprioritere behandlingstiden i straffesager, så synes jeg, det er meget mystisk, der skal gå så lang tid. Det er helt utilstedeligt. Som jeg ser det, er det landsrettens kalender, der har forhindret sagen i at komme for tidligere. Det er i hvert fald ikke min kalender, der har været i vejen, lyder det fra Ulrik Sjølin, der er forsvarer for den tidligere præst, til avisen.

quote Det er meget mystisk, der skal gå så lang tid. Det er helt utilstedeligt

Ulrik Sjølin, forsvarer

Overgreb på flere unge, mens de sov

Den 47-årige tidligere præst blev dømt skyldig i Retten i Holbæk for at have misbrugt blandt andet en dengang 12-årig dreng og en 13-årig pige, hvor han gentagne gange havde analsex med dem, og han begik seksuelle overgreb på flere unge drenge, der lå og sov.

Og nu skal den 47-årige mand 10 år i fængsel. Det idømte seks nævninge og tre juridiske dommere ved Retten i Holbæk ham den 15. november 2017 foran en fuld retssal. Samtidig fratager retten også ham retten til at virke som præst og retten til at omgås børn under 18 år.

Ifølge dommen skal han samtidig betale 370.000 kroner i erstatning til de krænkede børn, blandt andet 100.000 kroner til den dengang 12-årige dreng og 70.000 til den 13-årige pige. 

Tømmerup Kirke
Læs også
Få overblikket: Det er præsten fra Tømmerup kendt skyldig i
Tømmerup Kirke
Læs også
Få overblikket: Det er præsten fra Tømmerup kendt skyldig i

Dom ventes til august

Den tidligere præst blev kendt skyldig i 25 ud af 30 forhold.

Han blev frifundet i to forhold, hvor han var tiltalt for at have haft et forhold til en ung mand, der var 17 år, da det seksuelle forhold stod på. Men manden - der er 24 år under retssagen i byretten - forklarede selv i retten, at forholdet var gensidigt.

Derudover blev præsten frifundet i tre forhold omhandlende børnepornografi, hvor det ikke lykkedes anklagemyndigheden at bevise, at de uidentificerede drenge på videoerne var under 18 år.

Ankesagen skal nemlig først begynde den 13. august i år, hvor der er sat ni retsdage af. Der ventes derfor at blive afsagt dom den 29. august. 

 


Nyhedsoverblik