Præst nægter seksuel tiltrækning af unge drenge: - Det begynder at klinge hult

Anklageren stiller spørgsmålstegn ved, at den 47-årige præst ikke var seksuelt tiltrukket af de unge drenge, han er tiltalt for at forgribe sig på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dag to i retssagen med en 47-årig tidligere præst fra Tømmerup ved Kalundborg er i fuld gang. Og dagen i dag fortsætter, hvor retsmødet i går slap – med afhøring af den tiltalte mand.

Men selvom præsten er tiltalt for at have krænket syv mindreårige børn og fem unge drenge seksuelt, så nægter han, at han var seksuelt tiltrukket af dem.

Det fortalte den 47-årige mand, da anklageren fortsatte med at afhøre ham og de i alt 30 forhold, han er tiltalt for.

Tømmerup Præst i retten - klippet til
Læs også
Første retsdag i Tømmerupsag: Berørt præst erkender flere krænkelser af mindreårige
Tømmerup Præst i retten - klippet til
Læs også
Første retsdag i Tømmerupsag: Berørt præst erkender flere krænkelser af mindreårige

- Nej, jeg var ikke seksuelt tiltrukket af ham, og jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg gjorde det. Hvis han havde sagt fra, så var jeg stoppet, forklarede præsten om forholdet til en dengang 15-årig dreng.

Det klinger hult

Drengen kom i præstens hjem i foråret og sommeren 2015 for at tale om religion og se fodbold. Anklagemyndigheden fremviste billeder af intim karakter af den 15-årige, som politiet havde fundet i præstens varetægt. 

- Sov han, eller var han vågen, da du tog billederne, ville anklager Anja Liin vide.

- Jeg havde en fornemmelse af, at han var vågen. Han havde åbne øjne, han lagde armen om mig, og så tog jeg initiativ til noget seksuelt. Jeg tog det som en opfordring, forklarede præsten.

Anklagemyndigheden spurgte også ind til et forhold til en ung mand, der er voksen i dag. Præsten kalder manden for sin bedste ven i dag. De to havde et seksuelt forhold, da den unge mand var 15 til 17 år. Og igen ville anklageren vide, om præsten var seksuelt interesseret i ham.

- Nej, svarede præsten, hvortil anklageren sagde:

- Det begynder at klinge en lille smule hult. Det er den femte dreng, hvor jeg spørger dig, om du var seksuelt interesseret i ham, og du siger nej. 

- Det opstod spontant

Herefter kom forsvarer Ulrik Sjølin Pedersen på banen for at høre, om alt i præstens liv handlede om sex på det tidspunkt, for sådan kunne det godt lyde.

- Nej, det var en uendeligt lille del af mit liv. Det opstod spontant, og det var ikke planlagt. De sov her, og så skete det bare, sagde præsten og tilføjede:

- Jeg er rigtig ked af det, og hvis der er nogen, der føler, at jeg har svigtet deres tillid, så vil jeg gerne sige undskyld.

TV ØST følger resten af afhøringen live i Retten i Holbæk. Læs med i livebloggen i artiklen herunder. 

Tømmerup Kirke Præst
Læs også
Følg retssagen mod præsten fra Tømmerup: Mødte ung dreng gennem datingsite for homoseksuelle
Tømmerup Kirke Præst
Læs også
Følg retssagen mod præsten fra Tømmerup: Mødte ung dreng gennem datingsite for homoseksuelle

Nyhedsoverblik