- Jeg er dybt ked af det, der er sket

Landsretten har i dag kendt præsten fra Tømmerup skyldig i overgreb mod børn. Selv vil han gerne have behandling for at sikre, at det ikke sker igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Præsten fra Tømmerup er i dag blevet kendt skyldig i en lang række overgreb mod børn. Det har landsretten afgjort.

I retten kom det frem, at mens han har siddet i arresten, har han undersøgt, hvordan det kunne ske. Han mener ikke, at han har mødt nogen i fængslet, der har fået en så hård dom, som han har. 

- Det er skamfuldt og svært at tale om, udtaler han.

- Jeg er dybt ked af det, der er sket

Anklageren påpegede dog overfor nævningene, at de eneste tidspunkter, hun har set præsten blive følelsesmæssigt berørt under retssagen var, da han understregede, at han ikke var pædofil og da han forklarede retten om sit forhold til sin 22-år gamle syge kat.

Han synes ikke, at det er fair at sige, at han kun har været berørt af, at han ikke er pædofil og da han talte om katten.

- Jeg angrer. Jeg er dybt ked af det, der er sket, og jeg har benyttet alle muligheder for at arbejde med det. Jeg er ked af det. Det berører mig, når pigen siger, at hun er ked af, at det udviklede sig, som det gjorde, siger han.

Råbte inde i salen, at han ikke var pædofil

I løbet af retssagen har præsten tidligere udtalt, at han ikke vil omtales som pædofil. Ifølge TV ØST's reporter Jessica Skovmose har den tidligere præst fra Tømmerup tidligere virket meget vred.

- Han nærmest råbte inde i retssalen, at han ikke var pædofil. Han var blevet undersøgt, og det kan være, at det så sådan ud, men han var ikke pædofil, og han ville ikke have det prædikat sat på sig, fortæller Jessica Skovmose.

Præsten blev ved byretten i Holbæk i november 2017 idømt ti års fængsel for en stribe overgreb på børn. Han siger, at dommen gjorde, at han var nødt til at anke, men han er ked af, at de skulle igennem det her en gang til.

- Det er noget, jeg kommer til, at arbejde med resten af livet

Præsten har talt med kriminalforsorgens psykologer og vil gerne have behandling for at sikre, at det ikke sker igen. Han har gerne villet forstå, hvorfor han har gjort, som han har, så han kan forhindre, at han kommer i den situation igen. 

Han vil tage imod al den hjælp, han kan få i kriminalforsorgen.

- Det er noget, jeg kommer til at arbejde med i resten af mit liv, siger han.

Præsten har i øvrigt udtalt, at han gerne vil arbejde med hjemløse, når han kommer ud. Og han vil gerne læse noget psykoterapi. Også for at forstå sig selv, fortæller han. 


Nyhedsoverblik