Portræt: Her er Ringsteds borgmester

Den rødhårede Venstremand Henrik Hvidesten er igen valgt som borgmester i Ringsted. Han er opvokset på en gård og kæmper for en klimasikret bymidte.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han gjorde det igen.

Henrik Hvidesten (V) er endnu en gang blevet valgt som borgmester i Ringsted Kommune.

Under sidste lommunalvalg i 2013 fik Venstremanden 2.212 personlige stemmer, og denne gang har 2.721 sat sit kryds ved borgmesteren.

Bag sig har borgmesteren og Venstre et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre.

Men hvem er han egentlig, manden bag de sorte karakteristiske briller, der nu igen skal stå i spidsen for kommunen?

I Byrådet som 27-årig

Allerede inden valget blev Henrik Hvidesten (V) udråbt som favorit. Han er åbenbart også borgernes favorit, for de har valgt en give ham endnu en valgperiode.

Venstre-borgmesteren er 39 år gammel og blev valgt som borgmester for Venstre i 2013 i Ringsted Kommune. Han trådte ind i byrådet for første gang i 2006, da han var kun 27 år.

I år er Henrik Hvidesten gået til valg på ambitioner om at skabe livskvalitet for de ældre, sætte fokus på institutioner og uddannelse samt at skabe gode vilkår for erhvervslivet.

Dog har Ringsted Kommune stadig en dækningsafgift, som konsekvent kritiseres af erhvervslivet.

Den omtalte "Borgmesterbane" i Svømmehallen

Henrik Hvidesten (V) holder af sport og løber og svømmer gerne. Faktisk er de nogle stykker fra rådhuset, der går til morgensvømning én gang om ugen.

På gangene lød det, at borgmesteren kom i svømmehallen gratis og ligefrem havde sin egen "borgmesterbane".

Det ville Henrik Hvidesten (V) ikke finde sig i. Derfor lavede han et Facebook-opslag, hvor han fortalte hans følgere, hvad der var op og ned i den sag. 

Der er åbenbart hverken reserverede svømmebane eller gratis goder, selvom man er borgmester.

Opvokset på en gård og kæmper for at klimasikre bymidten

Udviklingen i Ringsted kan siges at afspejle Henrik Hvidesten som person. Tilstanden er steady. Måske lidt mere end det, for nye virksomheder og arbejdspladser i dukker op i landskabet i form af Danish Crown, Telia og Bane Danmark. Vækstkurven går opad.

Den eneste torn i øjet synes at være Torvet i Ringsted. Flere partier har trukket sig fra det mange millioner kroner dyre torve-fornyelsesprojekt blandt andet fordi, det alligevel ikke blev så bilfri, som det først var planen.

Andre mener, at pengene i stedet bør bruges på varme hænder og nye bygninger. Men borgmesteren står fortsat stålfast på at forskønne og klimasikre bymidten. Måske fordi han er opvokset på en gård ved Vetterslev.

Henrik Hvidesten er uddannet jordbrugsøkonom (cand.oecon.agro) ved Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole og har tidligere været ansat som Landbrugskundechef i DLR Kredit.

Han gik på Vetterslev-Høm Skole og Sdr. Park Skolen og blev udklækket student fra Haslev Gymnasium.

Introvert type, der bærer de karakteristiske briller

Privat bor Henrik Hvidesten i Ringsted med sin kæreste og deres to drenge. Han har brug for stærke briller for at kunne se noget langt væk og har dem også på, når han for eksempel er i svømmehallen.

Han siger selv, han er introvert, men har tillært sig at være ekstrovert ved nogle lejligheder.

Du kan læse mere om Henrik Hvidesten på hans hjemmeside eller Facebook-side.