Portræt: Her er Holbæks nye borgmester

Christina Krzyrosiak Hansen bliver Danmarks yngste borgmester, efter hun har overtaget posten fra Søren Kjærsgaard (V).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hun er Danmarks yngste borgmester nogensinde.

Christina Krzyrosiak Hansen har netop fået borgmesterkæden om halsen i Holbæk. Og hendes kun 24 år har altid været i fokus, når Christina Krzyrosiak Hansens navn kommer op.

- 24 år – er det ikke lidt ungt? Det er klart, det er den kritik jeg bliver mødt mest af, men også den kritik, der gør mig mest vred. Ligesom alle andre mener jeg jo, at man skal blive målt på sine resultater og hvad man kan få igennem, sin evne til at indgå kompromisser og samle flertal. Det er det, man skal blive målt på, siger hun i programmet Hvem er du! på TV ØST.

Et nysgerrigt, stædigt menneske

Christina Krzyrosiak Hansen trådte ind i den politiske verden allerede som 20-årig, da hun blev valgt ind i byrådet i 2013.

 - Jeg er et meget nysgerrigt menneske. Jeg er utrolig interesseret i at forstå, hvorfor mennesker gør, som de gør. Det var også derfor, jeg er tidernes morgen gik ind i politik, siger hun.  

Hun er stædig – på godt og ondt, fortæller hun.

- Det kan være godt at være stædig i politik, men jeg er også så stædig, at jeg tager alle diskussioner, der kommer.

Ansigtet på forandring

Med Christina Krzyrosiak Hansen ved roret i Holbæk, fik hun sparket stolen væk under Søren Kjærsgaard, der indtil nu har siddet for bordenden.  

- Jeg kan blive ansigtet på en forandring, for Holbæk trænger til forandring. Det går ikke særlig godt. Jeg har en vigtig opgave. Som 24-årig kvindelig politiker er det ansvar, jeg mener, jeg har, at være et forbillede for kvinder og mænd, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

- Jeg kan ikke gøre noget ved det, det er bare sådan, jeg er. 

En stolt far

Christina Krzyrosiak Hansen har et nært forhold til sin far, fortæller hun i programmet Hvem er du! 

Han arbejdede i Albanien fra 2000 til 2002 for det daværende SID, der i dag hedder 3F. Og det betød, at hun skulle undvære sin far i en periode.

- I den alder har man brug for sin far. Det var ikke det, han var væk, men der, hvor den her konflikt opstår var, at jeg på den ene side savnede jeg min far, men jeg har aldrig været så stolt af min far som dengang, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen. 

Og stoltheden går ikke kun den ene vej. Kort efter det blev afgjort onsdag, at hun fik borgmesterposten stod en glad far klar. 

- Det er jeg selvfølgelig stolt over. Det har været en stor drøm for hende at arbejde for at gøre noget anderledes for Holbæk. Og det kommer hun til nu, siger han.

- Hun har rigtig meget pondus. Hun er et menneskem der giver rigtig meget af sig selv, og det kan være hårdt, fordi man kan komme til at blotte sig selv. 

Blå bog:

24 år og opvokset på sine forældres gård lidt uden for Holbæk. 
Bor i en andelsbolig i Holbæk.
Fra 2013-2017 læste hun sociologi på Københavns Universitet.
I 2013 blev hun valgt ind i byrådet i Holbæk som kun 20-årig.

Se programmet Hvem er du! med Christina Krzyrosiak​ Hansen klokken 22.45 i aften.


Nyhedsoverblik