Portørerne på regionens sygehuse igangsætter arbejdet

Portørerne fra Nykøbing Falster, Roskilde, Næstved, Slagelse og Holbæk sygehuse har genoptaget arbejdet efter den sidste uges strejke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I går afgjorde Arbejdsretten, at strejken blandt Region Sjællands portører er overenskomststridig, og portørerne blev derfor idømt skærpet bod.

Det betyder, at portørerne skal betale 75 kroner i bøde for hver arbejdstime, de ikke udfører.

På den baggrund har portørerne fra sygehusene i Nykøbing Falster, Roskilde, Næstved og Slagelse besluttet at genoptage arbejdet fredag morgen.

Det ville være formålsløst at fortsætte

Talsmanden for portørerne på Nykøbing Falster Sygehus, Tom Sørensen, forklarer, at portørerne havde håbet på et nedslag i måden på grund af formildnende omstændigheder, men det blev altså ikke Arbejdsrettens afgørelse.

- Der er to måneder, til der sker mere i sagen. Derfor er det formålsløst at fortsætte strejken i dag. Vi er ramt hårdt, og det ville være penge ud af vinduet for os, siger han.

Holbæk fortsatte lidt længere

Den opfattelse har portørerne på Holbæk Sygehus dog ikke. De valgte derfor at fortsætte strejken lidt længere, men klokken 12 har de også igangsat arbejdet. 

Klokken 12 skulle de 22 medarbejdere, der har fået et varslingsbrev, også afgøre, om de vil skifte til en serviceassistentoverenskomst eller lade sig afskedige per 31. januar 2019.

Stemningen er dårlig

Jens Dahl, der er tillidsrepræsentant for portørerne på Slagelse Sygehus, understreger, at den afsluttede strejke bestemt ikke er et udtryk for, at der er kommet en løsning på konflikten. 

- Stemnigen er ad helvede til. Jeg har været her i 40 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er fuldstændigt grotesk, at man tvinger gode medarbejdere til at tage det her valg. Vi har simpelthen fået pistolen for panden. Jeg har intet til overs for koncernledelsen, siger han og fortæller, at han i høj grad savner en dialog i sagen. 

Lige gyldigt hvad de 22 berørte beslutter, vil FOA forsøge at omgøre det i Arbejdsretten, når sagen tages op i sensommeren.  


Nyhedsoverblik