Populært fiskestævne lukker ned - der er ikke flere gedder

Dansk Brakvands Cup er efter seks år blevet aflyst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En af de største fiskekonkurrencer i brakvand Danmark, Dansk Brakvands Cup, lukker ned.

Arrangørerne fra Møn Trolling har efter seks år nemlig valgt at trække stikket til den populære fiskekonkurrence i Stege.

Det skriver Sjællandske.

quote De lå i tusindvis rundt om på markerne og var døde

Helmuth Johansen, Møn Trolling

- Bestyrelsen for Møn Trolling har besluttet, at det ikke er forsvarligt at holde konkurrencen på de få store gedder der er tilbage, siger Helmuth Johansen fra Møn Trolling til avisen.

Det var ifølge ham et koldt og stormfuldt vejr for to år siden, der har lagt en dæmper på fiskekonkurrencen i Stege. Det betød færre deltagere og færre sponsorater end tidligere.

Flere tusind gedder lå døde

Nedgangen i antallet af gedder har ifølge Sjællandske været en kendsgerning i mange år. Især siden 1970erne har græssende køer og dræning ifølge Helmuth Johansen ødelagt forholdende for gedder, der gyder på oversvømmede enge.

gedde.jpg
Læs også
Kæmpe-gedde fanget ved Møn
gedde.jpg
Læs også
Kæmpe-gedde fanget ved Møn

- Helt galt gik det i 2016, hvor en storm fra nord pressede saltvand herned. Det kunne gedderne ikke klare. De lå i tusindvis rundt om på markerne og var døde. Det er dem, vi nu mangler, siger Helmuth Johansen.

- Vi håber på, at de forskellige tiltag, der foregår rundt om i kommunen, vil kunne hjælpe bestanden af gedder op igen, så vi igen kan mødes til et fantastisk DBC om et par år, skriver arrangørerne bag fiskekonkurrencen på Facebook.

 


Nyhedsoverblik