Populært badeområde får eget strandtorv

Det populære badeområde på Hestehovedet i Nakskov får eget strandtorv. Det er færdigt i sensommeren og er del af en større helhedsplan for området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hestehoved Strand er med sin ikoniske badebro allerede trækplaster for mange besøgende sommergæster hvert år. Nu bliver området så endnu mere attraktivt. For over sommeren bliver et strandtorv med tilhørende beplantning opført.

quote Det er for at højne standarden og samtidig give nogle muligheder for nogle oplevelser, at vi laver det

Gert Mortensen (S), formand for Teknisk Udvalg, Lolland Kommune

Formanden for Teknisk Udvalg i Lolland Kommune, Gert Mortensen (S), ser frem til, at badeområdet får endnu mere at byde på fremover.

- Det er for at højne standarden og samtidig give nogle muligheder for nogle oplevelser, at vi laver det, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Strandtorvet på Hestehovedet i Nakskov står færdigt i sensommeren i år. Den bliver belagt med træ og kan tilgås via ramper fra forskellige steder.
Strandtorvet på Hestehovedet i Nakskov står færdigt i sensommeren i år. Den bliver belagt med træ og kan tilgås via ramper fra forskellige steder. Foto: Lolland Kommune

Strandtorvet kommer til at ligge nord for Restaurant Fjorden og vil kunne tilgås fra flere steder via ramper. Hele torvet bliver belagt med træ og udstyret med bænke, så man kan kigge udover fjord, badebro og solnedgang.

En del af en større plan

Det er dog ikke kun et strandtorv, som skal være med til at give Hestehovedet et ansigtsløft. Der er lavet en helhedsplan for området, som blandt andet indbefatter en ny legeplads, en solnedgangstrappe og en sauna.

De forskellige projekter vil blive gennemført løbende og inden for de næste par år.

Badebroen på Hestehoved i Nakskov Fjord
Læs også
Vartegn på Lolland får stor donation fra fond
Badebroen på Hestehoved i Nakskov Fjord
Læs også
Vartegn på Lolland får stor donation fra fond

Og de mange projekter, der allerede er sat i søen, vil avle mere udvikling i området, håber Gert Mortensen på.

- Det vil udvikle sig løbende. Det er jeg sikker på. For når man først gør sådan nogle ting, så kommer der jo andre idéer til projekter, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Strandtorvet er blot ét ud af flere projekter, som i løbet af de næste par år bliver sat i søen for at gøre Hestehovedet mere attraktivt for besøgende.
Strandtorvet er blot ét ud af flere projekter, som i løbet af de næste par år bliver sat i søen for at gøre Hestehovedet mere attraktivt for besøgende. Foto: Lolland Kommune

Begynder med det samme

Projektet med Strandtorvet påbegyndes allerede i dag. Første del af processen handler om at skabe plads. Det har derfor været nødvendigt at fjerne noget af den nuværende natur, fortæller projektleder i Lolland Kommune, Sara Deis-Christensen.

quote Vi beklager, at vi laver noget af det henover sommeren. Men vi gør det selvfølgelig så tolerant som muligt

Gert Mortensen (S), formand for Teknisk Udvalg, Lolland Kommune

- Vi har prøvet at bevare så meget af den eksisterende beplantning som muligt. Men det har været nødvendigt at fjerne nogle enkelte træer og rydde ud i noget af underbeplantningen for at skabe bedre udsyn, siger hun.

Strandtorvet bliver dog omkranset af bede med strandbeplantning og blandt andet hvidtjørn, som kendetegner området.

Artiklen fortsætter under videoen.

Her ses Hestehovedet fra oven. Området ligger lidt øst for Nakskov by og vil altså i fremtiden også have eget strandtorv.

Projektet skal på grund af nogle bevillinger være færdigt i september 2019, og det er årsagen til, at det bliver bygget henover sommeren. Det vil dog være med hensyntagen til de mange gæster, forsikrer Gert Mortensen.

- Vi beklager, at vi laver noget af det henover sommeren. Men vi gør det selvfølgelig så tolerant som muligt, lyder det.

Strandtorvet er finansieret af midler fra Grøn Ordning, LAG og Lolland Kommune. Flere af de andre projekter i helhedsplanen er også allerede finansieret, fortæller Sara Deis-Christensen


Nyhedsoverblik