Polle fra Snave klæber til Jens Andersen

Kulturprogrammet Udtryk tegner et portræt af skuespiller Jens Andersen fra Nyråd, der blev landskendt i 2001 i rollen som Polle fra Snave.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Naiv bonderøv med Bundesligahår, - det var i rollen som Polle fra Snave, at hele Danmark i 2001 lærte skuespiller Jens Andersen at kende. Først i mobiltelefonreklamerne på TV og siden i en hel spillefilm om den fynske antihelt. Polle fra Snave er en rolle, der har betydet meget for Jens Andersen, men det er også bare én rolle ud af mange i en lang skuespillerkarriere, fortæller han til TV ØST-programmet Udtryk, der sendes torsdag aften.

- Jeg opfatter den som en del af min bagage, og det er jo klart, at hvis nu jeg kiggede på det som en opgave ud af mange opgaver, så er det jo lidt mærkeligt, at det altid er den opgave, der skal fremhæves i forhold til alle de andre. Men jeg kan godt forstå det i forhold til hvor eksponeret den rolle har været, siger Jens Andersen.

Skuespiller Jens Andersen

Jens Andersen er uddannet på School of Stage Arts – en skuespilskole under det eksperimenterende teater Cantabile 2.
Jens Andersen har modtaget en Bodil for bedste mandlige birolle i filmen ”Fri os fra det onde”.
Jens Andersen er oprindeligt fra Næstved, men bor i dag i Nyråd med sin familie.

Alsidig skuespiller

Og 47-årige Jens Andersen har haft mange forskellige roller siden sit folkelige gennembrud. Han har spillet med i både teaterforestillinger, revyer, tv-serier, en julekalender og i spillefilm, ligesom han har lagt stemme til både film og tegnefilm. Lige nu er han aktuel i Det Kongelige Teaters store udendørs forestilling, Røde Orm, i Dyrehaven nord for København og i fortællekoncerten Ingen vej tilbage – en forestilling, der er blevet til i samarbejde med Ensemble Storstrøm og som bliver opført for skolebørn i Sydsjælland og på Lolland og Falster.

Med badebukser i bagagen

Inden Jens Andersen som stor teenager besluttede sig for at gå skuespillervejen, var han en talentfuld svømmer, der tilbragte mange timer om ugen i vandet. Det gør han også i dag, og han har altid badebukser med i bagagen, så han kan hoppe i vandet hvor som helst i landet, når han er på turné.

Udtryk har sat Jens Andersen stævne i Vordingborg Svømmehal til et interview om personen Jens Andersen og skuespilleren Jens Andersen.

Skuespiller Jens Andersen er ivrig svømmer
Skuespiller Jens Andersen er ivrig svømmer Foto: Mika Hänninen - TV ØST

Se hele programmet om Jens Andersen her nedenfor, på vores TV ØST PLAY APP eller på TV ØST-kanalen på torsdag kl. 19:50.

Polle fra Snave strøg direkte ind i alles bevidsthed i 2001, som den naive fynbo, der ikke kunne finde ud af det der med mobiltelefoner. Manden, der lagde krop og stemme til Polle er skuespiller Jens Andersen, og han har spillet et hav af både teater- og filmroller siden dengang. I aftenens Udtryk tegner vi et portræt af Jens Andersen, der er aktuel i en stor forestilling med Det Kongelige Teater i Dyrehaven og med en fortællekoncert med Ensemble Storstrøm.

 


Nyhedsoverblik