Politikere vil have faldefærdig bygning fjernet

En tidligere skiltefabrik midt i Slagelse er så faldefærdig, at både naboer og politikere nu vil have ejendommen revet ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er den gamle nedlagte Sericolfabrik i Løvegade i Slagelse, der nu er så faldefærdig, at politikerne har mistet tålmodigheden med ejeren. Det samme har de naboer, der bor og arbejder rundt om ejendommen. 

- Jeg synes, at det er en rigtig dårlig indfaldsvinkel til Slagelse, vi har her, og vi er kede af det, fordi den er så kedelig at se på, siger Egon Henriksen, som er frivillig i den Kirkens Korshær-butik, der er genbo til de tomme fabriksbygninger. 

Også naboen Allan Fohlmann er rigtigt træt af at se på naboejendommen.

- I de 10 år, jeg har boet her i Løvegade, har den bygning stået tom og er forfaldet mere og mere, siger han i dag til TV Øst og fortsætter:

- Bygningen bliver brugt af hjemløse, og det er mange gange sket, at der også har været brand derinde.  Desuden løber der også børn rundt derinde, der kan falde ned og slå sig ihjel, siger Allan Fohlmann.

Har fået påbud af kommunen
Kommunens politikere er også trætte af, at der ikke sker noget på grunden, der ejes af en jysk investor.

Ifølge borgmester Stén Knuth (V) har ejeren af ejendommen allerede fået et påbud om at sørge for at sikkerheden er i orden på ejendommen, og står det til borgmesteren får ejeren på mandag yderligere et påbud, når byrådet skal samles og stemme om det. 

- Bygningen er så dårligt vedligeholdt, at det kan være farligt at færdes der. Så vi kan faktisk kræve, at ejendommen bliver revet ned, hvis ikke han efterlever sikkerhedsreglerne. Det er jo ikke noget, vi som kommune gerne vil gøre, da det griber ind i den frie ejendomsret, men her er der altså brug for, at der bliver gjort noget, siger Stén Knuth til TV Øst. 

Nægter kendskab til påbud

Kommunen har tidligere opkøbt landejendomme, der er forfaldet, blandt andet i Korsør, men her er der tale om en ejendom samt flere bygninger i bymidten, så det bliver ifølge Stén Knuth (Venstre) ikke aktuelt.

- Det bliver simpelthen for mange af skatteborgernes penge, der skal gå til det. Det kan vi ikke være med til, siger borgmesteren.

TV Øst har i dag været i kontakt med ejeren af ejendommen på Løvegade 67. Han afviser, at han har fået noget påbud fra Slagelse kommune vedrørende ejendommen og vil ikke lade sig interviewe om sagen.


Nyhedsoverblik