Politikere var ikke underrettet om retssag - dømt til at betale 600.000 kroner

Næstved Kommune har tabt en sag i landsretten og skal betale 600.000 kroner. Politikerne vidste ikke noget. I morgen er der ekstraordinært møde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når der i morgen er byrådsmøde i Næstved Kommune, må medlemmerne i Økonomiudvalget møde lidt tidligere ind. Der er nemlig indkaldt til ekstraordinært møde i udvalget.

quote Jeg synes, det havde været naturligt at orientere om, at vi havde tabt den her sag

Rie Perry, kommunaldirektør, Næstved Kommune

Det er der, fordi Næstved Kommune har tabt en sag i Østre Landsret og står til at skulle betale næsten 600.000 kroner i erstatning og sagsomkostninger. Men politikerne i Kommunen var ikke underrettet om sagen. Det skriver Sjællandske.

Sagen handler om Sabrina Brabrand, der var ansat som social- og sundhedsassistent i Næstved Kommune. Hun blev i 2015 fyret, og det har landsretten den 6. februar vurderet til at være en overtrædelse af forskelsbehandlingsloven.

Ville gerne være underrettet

Hverken politikere eller kommunaldirektør, Rie Perry, blev dog underrettet om sagens eksistens. Rie Perry fortæller, at hun ikke som sådan er utilfreds med det, da der ikke findes nogle retningslinjer, som er blevet brudt. Men hun havde gerne set, at der var blevet kommunikeret opad, da landsrettens dom faldt.

quote Det er ikke en sag, hvor der skal rulle hovedet. Det er en sag, man skal blive klogere af

Søren Revsbæk (V), Økonomiudvalgsmedlem, Næstved Kommune

- Jeg synes, det havde været naturligt at orientere om, at vi havde tabt den her sag, siger hun.

Sagen blev først vundet af kommunen i byretten, inden den blev anket til landsretten. Og det er ifølge Rie Perry helt normalt, at administrationen kører retssager på byretsniveau. Denne sag er dog sjælden, da man overvejer at anke til Højestret, hvilket ikke er set før i Næstved, fortæller hun.

Derfor mener hun ikke, at det er nødvendigt at indføre retningslinjer. I stedet kan man aftale med Økonomiudvalget, at de fremover løbende underrettes om retssager.

- Men hvis økonomiudvalget siger, der skal være en retningslinje, så laver vi bare det, forklarer hun.

En politisk afgørelse

Også medlem af Økonomiudvalget Søren Revsbæk (V) mener, at der skulle været givet besked, da sagen blev tabt i landsretten. Specielt fordi der skal tages stilling til, om kommunen vil forsøge at anke afgørelsen til Højesteret.

- Det, mener jeg, er en politisk afgørelse. Det er ikke en administrativ afgørelse, siger han og henviser til Økonomiudvalgets seneste møde den 18. februar, hvor der kunne være blevet fortalt om sagen.

lotto1.jpg
Læs også
Er du den heldige? Danske Spil efterlyser lottomillionærer
lotto1.jpg
Læs også
Er du den heldige? Danske Spil efterlyser lottomillionærer

Han håber derfor, at det ekstraordinære møde i Økonomiudvalget i morgen giver anledning til en snak om, hvordan lignende sager skal behandles fremadrettet. Men mere skal der heller ikke gøres ud af det, forklarer han.

- Det er ikke en sag, hvor der skal rulle hovedet. Det er en sag, man skal blive klogere af, konstaterer han.

Han forventer desuden, at de på mødet også kommer frem til, at sagen ikke skal ankes til Højesteret.


Nyhedsoverblik